TOK mukana nuorten työelämän alkutaipaleella


22.5.2012

Turun Osuuskaupan, Turun työ- ja elinkeinotoimiston sekä Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimen VaSiTe-hankkeen yhteistyönä tarjottiin 17 toisen asteen koulutuksesta valmistuneelle nuorelle työharjoittelumahdollisuus TOK:n Prismoissa, S-marketeissa ja Sale-myymälöissä. Kuukauden mittaisen työharjoittelujakson jälkeen yli puolet nuorista työllistyi TOK:n eri toimipisteisiin; kaksi vakituiseen työsuhteeseen ja kahdeksan kesätöihin.

– Yksi TOK:n periaatteista on vastuullisuus ja haluamme olla mukana tukemassa nuorten työllistymistä ja sijoittumista työelämään. Tarjoamalla työharjoittelupaikkoja ja työllistämällä nuoria ehkäisemme samalla nuorten syrjäytymistä, sillä työkokemuksen puuttuminen pitkittää valitettavan monen nuoren pääsyä työelämään. Työharjoittelun kautta nuori saa työkokemusta sekä lisää itsevarmuutta työnhakuun ja ennen kaikkea hän pääsee näyttämään omat kykynsä työnantajalle. Tarjoamalla nuorille mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta, tuemme samalla heidän ammatillista kehittymistään, toteaa Turun Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen.

Turun työ- ja elinkeinotoimiston tuella työharjoittelumahdollisuutta esiteltiin nuorille kahdessa infotilaisuudessa. Turun kaupungin kasvatus- ja opetustoimen VaSiTe-hankkeen työntekijät haastattelivat halukkaat työnhakijat ja valitsivat nuoret työharjoittelujaksolle. – Motivoituneita nuoria oli runsaasti. Haastatteluihin osallistuneista suuri osa oli ammatillisen peruskoulutuksen tai lukion suorittaneita nuoria, joiden työura ei ole vielä päässyt kunnolla käyntiin. Turun Osuuskaupan tarjoamalla työharjoittelujaksolla nuorilla oli mahdollisuus osoittaa kykynsä ja innokkuutensa työnantajalle, kertoo VaSiTe-hankkeen projektikoordinaattori Vesa Malinen.

– Tavoitteenamme oli löytää motivoituneita ja oppimishaluisia nuoria, joilla on kiinnostusta työllistyä kaupan alalle. Yhteys työelämään siirtyviin nuoriin tarjoaa meille työnantajana mahdollisuuden saada osaavaa työvoimaa paitsi nyt, myös tulevaisuudessa, sillä uusien toimipaikkojen myötä tarvitsemme yhä enemmän henkilökuntaa, Turun Osuuskaupan HR-asiantuntija Minna Vuotila sanoo.

Kokemukset Turun Osuuskaupan, TE-toimiston ja VaSiTe-hankkeen yhteistyöstä olivat niin hyviä, että vastaavanlaista työharjoittelua on suunnitteilla myös alkusyksylle. Turun työ- ja elinkeinotoimiston infotilaisuudet työharjoittelumahdollisuudesta järjestetään heinäkuun lopulla.

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa, henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen, puh.010 764 4004, marja.kyllonen@sok.fi
VaSiTe-hanke, projektikoordinaattori Vesa Malinen, puh. 040 3500 647, vesa.malinen@turku.fi
Turun Työ- ja elinkeinotoimisto, palvelupäällikkö Jari-Pekka Messula, puh. 010 604 3157, jari-pekka.messula@te-toimisto.fi

Mikäli haluat haastatella hankkeeseen osallistunutta nuorta, ota yhteyttä:
 Henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen, Turun Osuuskauppa, puh. 010 764 4004, marja.kyllonen@sok.fi