TOK luopuu Hamburger Börsistä


18.10.2017

Turun Osuuskauppa on päättänyt luopua Original Sokos Hotel Hamburger Börsistä. TOK:n ylläpitämän hotellin ja kiinteistössä olevien ravintoloiden toiminta päättyy toukokuussa 2019.

Turun Osuuskauppa on neuvotellut pitkään vuokrasopimuksen jatkamisesta kiinteistön omistajan LähiTapiolan kanssa. Neuvottelut ovat päättyneet jatkon osalta tuloksettomina, koska TOK:n liiketoiminnalle asettamat kannattavuuskriteerit eivät täyttyneet. Nykyinen vuokrasopimus päättyy toukokuun lopulla 2019.

– Päätös oli meille vaikea ja pohdimme sitä pitkään. Hamburger Börsin toiminnasta luopuminen antaa meille mahdollisuuden uudistua ja keskittyä käynnissä oleviin hankkeisiin sekä investoida toimialaan jatkossakin, sanoo toimitusjohtaja Antti Sippola.

Vuokrasopimuksen päättyminen merkitsee muutoksia Original Sokos Hotel Hamburger Börsin ja sen yhteydessä toimivien ravintoloiden sekä osin tukitoimintojen henkilöstölle. Muutosten vaikutuspiirissä on yhteensä noin 110 henkilöä.

– Toiminnan päättymiseen on aikaa noin puolitoista vuotta, joten meillä on hyvin aikaa käydä keskustelut henkilöstön kanssa. Tulemme tekemään parhaamme, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman monelle uutta työtä TOK:n muissa yksiköissä, vakuuttaa toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

Panostukset hotelli- ja ravintolaliiketoimintaan jatkuvat

Hotelli- ja ravintolaliiketoiminta on keskeinen osa TOK:n liiketoimintaa. Eskelinen sanoo, että Turun Osuuskaupalla on vahva tahto Turun alueen vetovoimaisuuden ja matkailusektorin kehittämiseen.

– Meillä on käynnissä hotelliliiketoiminnan merkittävimmät investoinnit vuosikymmeniin. Haluamme omalta osaltamme olla mukana Turun alueen elinvoimaisuuden kehittämisessä ja tukemassa alueella käynnissä olevaa positiivista rakennemuutosta. Uudet hotellimme tukevat matkailualan toimintaedellytyksiä ja tekevät Varsinais-Suomesta entistäkin houkuttelevamman matkailukohteen, Eskelinen sanoo.

Osana uudistusta ja investointeja Turun Osuuskauppa on jo aloittanut hotelli Seurahuoneen arvokiinteistön täydellisen uudistuksen ja avaa paikalle uuden hotellin vuoden 2019 alussa.

Lisäksi suunnitteilla on uusi hotelli Radisson Blu Marina Palace Hotellin viereen. Suunnitelmat muista investoinneista tarkentuvat loppuvuoden aikana.