TOK ja ARTE yhteistyössä hotellitaideprojektissa


12.1.2011

ARTE Hamburger Börsissä vuoden 2011

 TOK:n ja Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungin aloitteesta syntynyt yhteistyöhanke ARTE ry:n kanssa käynnistyy Sokos Hotel Hamburger Börsissä perjantaina 14.1. klo 15.00´JUHAN HUONE – A ROOM WITH JOHN on projekti, joka esittelee turkulaista aikalaistaidetta Börs Bar & Café:ssa sekä tapahtumakohtaisesti muissa hotellin tiloissa. Ohjelmisto on avoin kaikelle visuaaliselle taiteelle mediataiteesta maalauksiin ja live-art esityksiin. Ideana on paitsi esitellä taidetta, myös pysähdyttää, yllättää, hämmentää ja kommentoida kulttuuripääkaupunkivuotta keskellä Turun perinteikkäintä hotelli- ja lobby-bar elämää. Samalla tarjotaan hotellin käyttäjille konkreettisia viipaleita turkulaisesta taidekentästä. Vuoden mittaan projektia on tarkoitus laajentaa myös mm. hotellin info-TV-kanaville.

Tavoitteena on jatkuvaluonteinen ja eräänlainen kulttuuripääkaupunkivuoden mukana elävä taideprojekti, jonka ohjelmistoa kehitetään vuoden mittaan. Näyttelyiden peruskesto on n.5-6 viikkoa, live-art esitykset ovat kertaluonteisia. JUHAN HUONEESSA järjestetään jatkossa myös keskustelutuokioita ajankohtaisten taiteilijoiden kanssa.

– Avain on vuoden tapahtumien mukana eläminen ja niiden kanssa keskusteleminen visuaalisen taiteen keinoin. Artea kiinnostaa aktiivinen ja ajassa elävä taiteen tekeminen. Hotellitaideprojekti tarjoaa hyvän mahdollisuuden ja osin myös uudenlaisen yleisön. Samalla voimme perinteiseen tapaamme rakentaa taiteellista vuorovaikutusta kaupunkitilassa tapahtuvien asioiden kanssa, sanoo JUHAN HUONE – projektin koordinaattori valokuvataiteilija Juha Allan Ekholm.

JUHAN HUONE – A ROOM WITH JOHN on TOK:n ja Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungin aloitteesta syntynyt uudentyyppinen yhteistyöhanke yhdessä taiteilijajärjestö ARTE ry:n kanssa. Valokuvataiteilija Juha Allan Ekholm toimii taideprojektissa tuottajana, sekä vastaa taiteellisesta sisällöstä. Hanke käynnistyy 14.1 ja sen on tarkoitus jatkua vuoden 2011 loppuun.

 

Media-infotilaisuus ja avajaiset Börs Bar & Caféssa perjantaina 14.1.2011 klo 15 tervetuloa!

 

Lisätiedot / ARTE ry: Juha Allan Ekholm

GSM 041-47 07 107

juhaallanekholm (a)gmail.com

 

Lisätiedot / TOK: Susanna Lehtelä

Börs Bar & Café

GSM 040-564 36 91

susanna.lehtela(a)sok.fi

 

JUHAN HUONE – A ROOM WITH JOHN

Paikka: Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6

Börs Bar & Café

 

Näyttelyt ja tapahtumat Börs Bar & Café:ssa 28.4.2011 saakka:

14.1. – 16.1. BETA-ryhmä: LIVE AT LOGOMO 2010

– Unfinished Performance (videoprojisaatio)

19.1. – 13.2. ”Miten pukeutua kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisiin”

Pukusuunnittelijat Marjo Haapasalo ja Tytti Mulo,

kuraattori: Reino Koivula (tekstiilitaide-installaatio)

16.2. – 27.3. Matti Tainio: KAUPUNKIJUOKSUJA – Winter Edition

(videotallenteita juoksuista kaupunkitilassa sekä ohjeet reittien omatoimiseen juoksuun)

 

30.3. – 24.4. Yrjänä Ermala (akvarellimaalauksia, piirroksia, sekatekniikkaa)

Oikeudet muutoksiin varataan. Kesäkauden esitykset julkistetaan maaliskuussa.

Arte ry on vuonna 1960 perustettu taiteilijavetoinen turkulaisen nykytaiteen edistämisyhdistys, joka toteuttaa taideprojekteja kaupunkitilassa. Arte ry ylläpitää myös vuonna 1988 perustettua nykytaidegalleriaa Titanik:ia sekä mediataiteen kansainvälistä residenssiä Sumua. Jäsenistöön kuuluu vajaat sata ammattitaiteilijaa kaikilta visuaalisten taiteiden alueilta.

Turun Osuuskauppa (TOK) on yksi Turku 2011-kulttuuripääkaupunkivuoden yhteistyökumppaneista. TOK juhlii vuonna 2011 110-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi TOK tarjoaa asiakasomistajilleen etuja kulttuuripääkaupungin tapahtumiin vuoden jokaisena päivänä. Börs Bar & Café on osa Turun Osuuskaupan liiketoimintaa. Turun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemistoimiala käsittää yhteensä 34 ravintolaa ja 3 Sokos Hotellia.

Lehdistökuva: www.titanik.fi/john