Täyttävät salaatit kevään juhliin


20.4.2018

Kulman Keittiön resepteillä valmistetut herkulliset salaatit sopivat erinomaisesti kevään juhliin. Valmista ne itse tai hae salaatit valmiina Turun Osuuskaupan Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä.

Kulman Keittiön resepteillä valmistetut herkulliset salaatit sopivat erinomaisesti kevään juhliin. Valmista ne itse tai hae salaatit valmiina Turun Osuuskaupan Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä. Viimeistele salaatti Kulman Keittiön sinappikastikkeella, jonka kehittämisessä on ollut mukana S-market Wiklund Herkun Erkka Mustonen. Toinen uusi kastike, Kulman Keittiön chili-valkosipuli, on tarjolla palvelutiskien valikoimassa.

 

Kreikkalainen salaatti

  • 6-8:lle
  • Vaikeusaste: helppo
  • Valmistusaika: 20 min

 

1 iso amerikansalaatti
200 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku
1 punasipuli
200 g fetajuustokuutioita
100 g mustia kivettömiä oliiveja
Kulman Keittiön sinappikastiketta

Poista amerikansalaatista kanta ja viipaloi. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko kurkku. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kasaa salaatti laittamalla ensin pohjalle amerikansalaattia, sitten kurkkua, kirsikkatomaatteja, punasipulia, fetakuutioita ja oliiveja. Viimeistele kreikkalainen salaatti Kulman Keittiön sinappikastikkeella.

 

 

Hedelmäinen broilerisalaatti

  • 6-8:lle
  • Vaikeusaste: helppo
  • Valmistusaika: 40 min


3-4 kpl broilerifileitä
öljyä
1 dl sweet chili -kastiketta
1 iso amerikansalaatti
¼ tuore ananas
2 dl tummia viinirypäleitä
½ nippu persiljaa
½ kurkku
2 tuoretta mandariinia tai 150 g säilykemandariinilohkoja
200 g kirsikkatomaatteja
Kulman Keittiön sinappikastiketta

Paista broilerifileet kypsiksi öljytyssä pannussa, anna jäähtyä ja kuutioi. Sekoita fileisiin sweet chili -kastike ja anna marinoitua hetki. Poista amerikansalaatista kanta ja viipaloi. Kuori ananas, poista kova keskusta ja paloittele. Irrota viinirypäleistä kannat. Hienonna persilja ja pilko kurkku. Kuori mandariinit, erottele ja pilko mandariinilohkot kahteen osaan. Voit halutessasi käyttää myös säilykemandariineja. Puolita kirsikkatomaatit. Kokoa salaatti asettamalla pohjalle amerikansalaattia, päälle hedelmiä, kurkkua ja tomaattia ja lopuksi broilerinpaloja. Koristele persiljalla. Viimeistele hedelmäinen broilerisalaatti Kulman Keitti