Suomen suosituin hotelli


10.2.2013

Sokos Hotel Hamburger Börs Turussa on S-ryhmän käydyin hotelli vuosimallia 2012.

Turun torin kupeessa Aurajoen rannalla sijaitseva, 1800-luvulla rakennettu Hamburger Börs on viihdekeskus, jossa on omaa ohjelmatarjontaa, ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Turun Osuuskaupan majoitus- ja ravitsemistoimialan markkinointipäällikkö Mari Kajonterä arvelee yhdeksi hotellin suosion syyksi Turun asemaa porttina maailman mittakaavassakin ainutlaatuiseen 40 000 saaren saaristoon, joka yhdistää Turun Tukholmaan.

– 115-vuotias Hamburger Börs on hotellina klassikko ja legenda. Maine on sen kantava voima. Ihmiset tietävät Börsin jo vuosikymmenten takaa, Mari Kajonterä toteaa.

Hamburger Börs on klassikko

Hotellin juuret juontavat ravintola Hamburger Bierhalleen. Sen osti kolmen vuoden toiminnan jälkeen vain 28-vuotiaana tomera neiti Wallina Valtin, joka vaikutti 30–50-luvuilla, aikana, jolloin naisjohtajuus ei vielä ollut tavanomaista. Valtin antoi hotellille nimen Hamburger Börs, mutta ainakaan S-ryhmässä ei enää tiedetä, mistä erikoinen nimi on peräisin.

Hotellissa on käynyt aina merkittäviä vieraita, sellaisinakin aikoina, kun hotelli- ja ravintolaelämä oli eri tavalla luksusta kuin nykyisin. Hotellin käytävillä ovat astelleet muun muassa Kekkonen ja Sibelius. Yösijansa siellä ovat saaneet myös monen aikakauden kansainväliset artistit.

– Olemme määrätietoisesti halunneet säilyttää tämän ainutlaatuisuuden ja samalla yhdistäneet siihen nuorta energiaa, tämän päivän henkeä, mukavuutta ja toimivuutta, Kajonterä kertoo.