Sokos Wiklundin laajennus harjakorkeudessa


15.8.2008

Sokos Wiklundin laajennus ja saneeraus on edennyt harjakorkeuteen. Harjannostajaisia vietetään perjantaina 15.8.. Täysin uudistettu Sokos Wiklund avautuu joulukauppaan. Turun keskustassa, torin laidalla sijaitseva Wiklund-kortteli on Turun parhaita liikepaikkoja. Laajennuksen valmistuessa Sokos Wiklund on Turun suurin tavaratalo. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Schauman Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy.

Tavaratalon tilat kasvavat kaksinkertaiseksi

Laajennuksen myötä uusi Sokos Wiklund saa lisää myyntitilaa noin 7000 m2 eli tilat kaksinkertaistuvat vanhaan tavarataloon nähden. Uuden tavaratalon näyttävyyttä tulevat lisäämään tavaratalon toisen kerroksen lasiseinät, mikä tarkoittaa hyviä näkymiä torilta tavarataloon ja tavaratalosta torille. Tavaratalo tulee myös saamaan uusia sisäänkäyntejä mm. Eerikinkadulta ja ns. Wiklundin Valopihalta, josta on käynti suoraan naisten pukeutumisosastolle.

Laajennusosien lisäksi kiinteistössä on tehty tai käynnissä rakennuksen perustuksien, kiinteistötekniikan, sisäpintojen ja julkisivujen lähes täydellinen uudistus.

Loppuvuonna valmistuvan tavaratalon laajennus on Wiklund-korttelin uudistuksen ensimmäinen vaihe. Toinen vaihe on se, kun nykyisen Kauppiaskatu 9 A:n ns. ”vanhan Anttilan” eteen rakennuttama liiketila valmistuu ensi vuoden alussa. Kolmas vaihe käynnistyy alkuvuonna, kun ns. ”vanhan Anttilan” rakennusta ryhdytään purkamaan ja tilalle rakennetaan väliaikainen, maanpäällinen pysäköintialue, mikä valmistuu loppuvuodesta 2009.

Wiklund Cafe laajenee ja monipuolistuu

Kahvilan tilat laajenevat kolmanneksella. Tuotevalikoimat laajenevat uusien palvelulinjastojen myötä. Uudessa kahvilassa asiakkaita palvellaan lounasruokailuun erikoistuneen ruokalinjaston lisäksi kaksipuolisella kahvilalinjastolla. Lisäksi kahvilaan tulee Rosso Express- ja Spice Ice-myyntipisteet.

Uutta odotettavissa useilla tuotealueilla

Uudistuksen myötä palvelutarjonta laajenee entistä paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Eri tuotealueille on tulossa lähes 30 uutta tuotemerkkiä. Valikoimat laajenevat erityisesti pukeutumisen, kosmetiikan, asumisen ja vapaa-ajan tuotealueilla. Laajentuneesta tavaratalosta löytyy myös uusi tuotealue, ajanviete. Jatkossa Sokos Wiklundin valikoimiin kuuluvat myös mm. matkapuhelimet, kannettavat tietokoneet sekä televisiot.

Sokos Wiklund tarjoaa 52 uutta työpaikkaa

Uudistuva Sokos Wiklund työllistää 46 uutta työntekijää. Wiklund Cafe tarjoaa uusia työpaikkoja 6 hengelle. Lisäksi Sokos-tavaratalon laajennushanke on työllistänyt koko rakentamisen ajan työmaalla keskimäärin 100 henkilöä ja työmaan ulkopuolella alihankintoina lähes saman verran.

Valmistuttuaan Sokos Wiklund yhdessä Wiklund Cafen ja S-Market Wiklund-Herkun kanssa työllistää kaikkiaan yli 200 henkilöä. Palveluita täydentää lisäksi laajentunut Apteekki ja Alko.

Uusi www.sokoswiklund.fi -sivusto

1.9.2008 avautuu www.sokoswiklund.fi -sivusto, josta pääsee ennakkoon tutustumaan virtuaalisesti uuteen tavarataloon. Sivustolla on mallinnettu 3D-grafiikkaa käyttäen mm. tavaratalon naisten pukeutumisen osasto.

TOK on yli 103 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen yli 2 200 henkilöä.

Syyskuun alussa TOK avaa myös neljä uutta ravintolaa Turkuun Kauppatorin laidalle. Kaupungin keskeisimmällä paikalla aloittavat suosittu texmex-ravintola Amarillo, Coffee House, italialais-amerikkalainen Frank Benelli’s ja yökerho House of Dance.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030, harri.koponen@sok.fi

SOKOS-johtaja Anni Rasilainen, puh. 050 388 3143, anni.rasilainen@sok.fi