Sokos Wiklund tarjoaa kurkistuksia kulttuuripääkaupunkivuoteen


4.1.2011

Sokos Wiklundin Ikkunagalleria avautuu 4.1.2011

Kulttuuri on arkea ja arjessa on kulttuuria. Sokos Wiklundin Ikkunagalleria tuo arkeen koko vuoden 2011 elämyksiä, maistiaisia ja tunnelmia kulttuuripääkaupunkivuoden runsaasta tarjonnasta.

Sokos Wiklund tarjoaa kurkistuksia Turku 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden runsaaseen ohjelmatarjontaan Kauppiaskadun puoleisessa näyteikkunassa. Gallerian ensimmäinen näyttely esittelee kulttuuriareena Logomossa koko vuoden esillä olevan näyttelyn Tuli on irti! Sen on tuottanut Heureka Overseas Production yhdessä Turun Museokeskuksen kanssa.

Ikkunagalleriassa tullaan näkemään erilaisia ja elämyksellisiä näyttelyitä yhteensä 10 tämän vuoden aikana. Alkuvuonna Ikkunagalleriassa esillä ovat mm. Energo – Maailmankaikkeuden Soundtrack -teoksen interaktiivinen näyttely, Turku 365 tarjoaa kaupunkitaidetta ja Eurocultured esittelee kansainvälistä katukulttuuria.

– Sokos Wiklund on kulttuuripääkaupungin keskipisteessä Kauppatorin laidalla ja siksi on itsestään selvää, että myös tavaratalo tuo omalta osaltaan kulttuurin keskelle ihmisvilinää ja arkea parhaalle näyteikkunapaikalle, kertoo Turun Osuuskaupan asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti.

Sokos Wiklundilta löytyy myös laaja valikoima Turku 2011 –kulttuuripääkaupunki-tuotteita. Tavaratalon neuvonnasta, 2. kerroksesta voi myös ostaa kätevästi liput kaikkiin kulttuuripääkaupunkitapahtumiin. Turun Osuuskauppa (TOK) on yksi Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkivuoden yhteistyökumppaneista. TOK juhlii vuonna 2011 110-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi TOK tarjoaa asiakasomistajilleen etuja kulttuuripääkaupungin tapahtumiin vuoden jokaisena päivänä.

Lisätietoja:

–      Jaana Evesti, asiakkuuspäällikkö, Turun Osuuskauppa, puh. 010 764 4051, jaana.evesti@sok.fi

–      Mette Karlsson, tuotantokoordinaattori, Turku 2011 –säätiö, puh. 040 8097 239, mette.karlsson@turku2011.fi

Kuvamateriaalia kulttuuripääkaupungista: www.turku2011.fi/materials 

 

Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, samaan aikaan Tallinnan kanssa. Kulttuuripääkaupunkivuoden tavoitteita ovat hyvinvoinnin lisääminen sekä luovan talouden ja kulttuuriviennin kasvattaminen ja kansainvälisyyden vahvistaminen. Kaikessa toiminnassa pyritään pitkäaikaisiin vaikutuksiin.

Kulttuuripääkaupunkivuoden aikana järjestetään tuhansia erilaisia tapahtumia 155 hankkeen, tuhansien tekijöiden ja 200 vapaaehtoisen voimin. Turku 2011 -ohjelmalle odotetaan lähes kahta miljoonaa osallistujaa. Valtaosa ohjelmasta on ilmaista.

Kulttuuripääkaupunkivuoden toteutuksesta vastaa Turku 2011 -säätiö Turun kaupungin toimeksiannosta. Säätiön tehtävänä on koordinoida ja rahoittaa osittain kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan valittuja hankkeita. Kulttuuripääkaupunkivuoden budjetti on 50 miljoonaa euroa.

Turun Osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa ja sen omistavat 120 000 varsinaissuomalaista taloutta. TOK:n tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksilleen. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, matkailu- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen yli 2 300 henkilöä.