Sokos luopuu turkiksista


8.12.2016

Sokos ei enää hyväksy valikoimiinsa aitoja turkiksia tai turkissomisteita. Tavarataloketju haluaa tarjota kuluttajille eettisesti kestäviä tuotteita ja palveluja.

Sokos haluaa S-ryhmän vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti mahdollistaa asiakkailleen vastuullisten valintojen tekemisen tarjoamalla sekä eettisesti että ympäristön kannalta kestäviä tuotteita ja palveluita.

– Meille on tärkeää, että valikoimissamme olevien eläinperäisten tuotteiden ja raaka-aineiden tuotannossa kunnioitetaan eläinten oikeuksia ja huolehditaan eläinten hyvinvoinnista. Eläinten hyvinvointi kiinnostaa myös asiakkaitamme enenevässä määrin, ja olemmekin laatineet asiaan liittyvän tuotelinjauksen, jonka mukaan emme hyväksy valikoimiimme aitoja turkiksia tai turkissomisteita, toteaa myyntijohtaja Juha Thilman Sokokselta.

Sokos ei salli myöskään sellaista eläinkuitujen keräämistä, joka aiheuttaa eläinten tarpeetonta kärsimystä. Linjausta sovelletaan jatkossa Sokosten valikoimien suunnittelussa ja hankinnassa. Kaikkien Sokoksen tavarantoimittajien tulee huomioida linjaus omassa toiminnassaan. Käytännössä linjaus näkyy valikoimassa ensi vuoden aikana.