Sokos Hotels -ketju palkitsi parhaita ammattilaisiaan – Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneella koko Suomen Sokos Hotels -ketjun paras asiakastyytyväisyys


18.4.2024

Viime vuosi oli Sokos Hotelleille onnistunut. Asiakastyytyväisyys nousi huippulukemiin ja henkilöstötyytyväisyys oli erinomaisella tasolla. Vuoden 2023 onnistuneimpia sokoshotellilaisia huomioitiin huhtikuussa Kuopiossa Original Sokos Hotel Puijonsarvessa. 

Onnistunut asiakaskokemus on avainasemassa, kun majoitustoimialalla rakennetaan pitkän ajan kilpailukykyä.  Erinomainen asiakastyytyväisyys luo asiakasuskollisuutta sekä suositteluhalukkuutta. Tätä mitataan NPS:llä, joka tarkoittaa sitä, kuinka todennäköisesti asiakkaat suosittelisivat yritystä ystävilleen tai kollegoilleen. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen NPS vuonna 2023 oli 83 ja hotelli palkittiinkin koko Sokos Hotels –ketjun parhaasta NPS tuloksesta. 

-Tämä palkinto tuntuu erityisen hyvältä, koska tunnustus on tullut asiakkailtamme. Kiitos kuuluu koko ihanalle tiimillemme, joka on aina valmis palvelemaan ja onnellistamaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakastyytyväisyys näkyy siinäkin, että olemme ykkösiä Turun hotelleista myös matkustajien arvioita julkaisevassa Tripadvisorissa, hehkuttaa hotelliryhmänjohtaja Tarja Jalonen Turun Osuuskaupasta. 

Turkuun myös vuoden vastuullisuusteko ja vuoden Revenue Manager -tunnustus 

S-ryhmän Matkailukaupan päivillä palkittiin Sokos Hotellien loistavien työntekijöiden parhaimmistoa. Myös vastuullisuuden eteen tehdyn työn merkitys majoitustoimialalla kasvaa koko ajan, ja tänä vuonna palkittiinkin ensimmäistä kertaa Vuoden vastuullisuusteko Sokos Hotelleissa. Palkinto luovutettiin Original Sokos Hotel Kupittaalle. 

-Kupittaa palkittiin joulun aikaan tehdystä vastuullisuusteosta, jonka tarkoitus oli jakaa iloa ja hyvää mieltä hetkiin ja tilanteisiin, joissa niitä voi olla välillä vaikeampi löytää. Päällikkömme veivät herkkukoreja Turun Yliopistollisen keskussairaalan lasten- ja nuorten poliklinikan henkilökunnalle sekä Squishmallow-pehmoleluja pienten lasten vuodeosaston infektiopotilaille. Halusimme tuoda joulutunnelmaa myös TYKSin lasten- ja nuorten poliklinikalla kävijöille ja veimme Majakkasairaalan aulaan kolme suurta piparkakkutaloa, jotka olimme hotellimme osastojen välisessä leikkimielisessä piparkakkukilpailussa leiponeet, ja jotka olivat muutaman päivän ajan ennen sairaalaan menoa ihastuttaneet ja ilostuttaneet ohikulkijoita myös hotellimme aulassa, kertoo hotellinjohtaja Sanna Paloniemi Original Sokos Hotel Kupittaalta. 

Turun Osuuskaupasta palkittiin myös Revenue Manager Stefan Storing Vuoden Revenue Managerina. Revenue Managerin tehtävänä on johtaa hotellin huonekapasiteettia ja -tuottoja. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa kysynnän ennustamista sesongeittain ja huonehinnoittelun suunnittelua ennusteiden pohjalta. 

Olen otettu ja onnellinen tästä kunnianosoituksesta. Tämä on hieno tunnustus pitkäjänteisestä työstä. Kiittäminen hyvästä työstä on kultaa, Stefan kiittää. 

 

Kehittyvä 50-vuotias 

Sokos Hotels – Suomen luotetuin, vastuullisin ja arvostetuin hotellibrändi – täyttää tänä vuonna puoli vuosisataa. Tämän pitkän ja yhä vahvasti jatkuvan matkan ovat mahdollistaneet ketjun hotellien vieraat ja henkilökunta. Vahva uudistustahti Sokos Hotels -ketjussa jatkuu tänäkin vuonna ja vieraille rakennetaan uusia, elämyksellisiä palvelukokonaisuuksia. Huhtikuussa Vaasassa vietettiin Original Sokos Hotel Royalin avajaisia. Break Sokos Hotel Bomballe Nurmekseen avataan uusi upea laajennus puolestaan kesäkuussa. Heti syksyn alussa avautuu uniikki Sokos Sokos Hotel Pier 4 -hotelli Helsingin Katajanokalle. 

 

Sokos Hotellien huippuja 2023 
 • Vuoden S-boss (hotellipäällikkö): Jasmin Korpinen, Solos Sokos Hotel Torni, Helsinki, Sokotel Oy 
 • Vuoden myyjä: Iris Kiviharju, SOK Mara-ketjuohjaus 
 • Vuoden Revenue Manager: Stefan Storing, Turun Osuuskauppa                
 • Vuoden Onnellistajat: Heidi Uusitalo, Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa, KPO ja Katariina Kaisla, Original Sokos Hotel Vaakuna Pori, Satakunnan Osuuskauppa sekä Break Sokos Hotel Flamingo -tiimi, Sokotel Oy 
 • Vuoden Onnellistaja, myyntipalvelu: Johanna Salonen, KSO mypa, Kymen Seudun Osuuskauppa 
 • Vuoden hotelli 2023: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Kymen Seudun Osuuskauppa 
 • Vuoden kokoushotelli: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Kymen Seudun Osuuskauppa        
 • Mystery Shopping Break: Break Sokos Hotel Tahko, Osuuskauppa PeeÄssä 
 • Mystery Shopping Solo: Solo Sokos Hotel Paviljonki, Osuuskauppa Keskimaa   
 • Mystery Shopping Original: Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Osuuskauppa PeeÄssä 
 • Paras NPS Break: Break Sokos Hotel Levi, Osuuskauppa Arina           
 • Paras NPS Solo: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, Turun Osuuskauppa          
 • Paras NPS Original: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Kymen Seudun Osuuskauppa          
 • Paras NPS koko ketju: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, Turun Osuuskauppa               
 • NPS kovin nousija: Solo Sokos Hotel Helsinki, Sokotel Oy               
 • Vuoden vastuullisuusteko: Original Sokos Hotel Kupittaa, Turun Osuuskauppa