Sokerikuorrutetut pähkinät


15.12.2017

Sokerikuorrutetut pähkinät ovat helppoja valmistaa ja sopivat hyvin vaikka tuliaisiksi tai joulun ajan juhlissa tarjottavaksi. Valmista kerralla isompi satsi, sillä pähkinät katoavat nopeasti parempiin suihin.

  • 4-6:lle
  • Vaikeusaste: helppo
  • Valmistusaika: 1 h

Sokerikuorrutetut pähkinät ovat helppoja valmistaa ja sopivat hyvin vaikka tuliaisiksi tai joulun ajan juhlissa tarjottavaksi. Valmista kerralla isompi satsi, sillä pähkinät katoavat nopeasti parempiin suihin.
 

5 dl suolaamattomia cashewpähkinöitä

5 dl manteleita

5 dl kokonaisia pekaanipähkinöitä

2½ dl kookossokeria

1 tl kanelia

¼ tl suolaa

¼ tl muskottipähkinää

¼ tl jauhettua kardemummaa

¼ tl maustepippuria

2 kananmunan valkuaista

1½ dl kuivattuja karpaloja

1½ dl pilkottua kuivattua omenaa

 

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Yhdistä pähkinät yhdessä kulhossa ja sokeri sekä mausteet toisessa. Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahdon sekaan sokeri sekä mausteet ja kaada pähkinöiden päälle. Sekoita valkuaisseos varovasti pähkinöihin ja levitä kahdelle eri leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 30-40 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kullanruskeita, noin 10 minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä ja murra levy osiksi ja sekoita joukkoon karpalot sekä omenat. Vie sokerikuorrutettuja pähkinöitä vaikkapa tuliaisiksi tai tarjoa pikkujoulujuhlien naposteltavana.