SOK tehostaa Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjausta


2.11.2015

SOK:n Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen tehostamista koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Syyskuussa alkaneiden neuvotteluiden lopputuloksena SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksessa irtisanotaan 14 henkilöä.

Tehostamisen taustalla on muun muassa tarve lisätä SOK:n Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen kustannustehokkuutta sekä synergiaa eri toimintojen välillä.

– Tavoitteenamme on, että tavaratalo- ja erikoisliikekauppamme on kannattavaa, kilpailukykyistä ja asiakkaita houkuttelevaa. Olemme S-ryhmässä sitoutuneet vahvasti tavaratalo- ja erikoisliikekauppaan myös tulevaisuudessa, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine toteaa.

S-ryhmä keskittyy tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa erityisesti muotiin, kauneuteen ja kodin sisustamiseen.

– Olemme tehneet SOK:ssa ja koko S-ryhmässä töitä tavaratalo- ja erikoisliikekaupan kehittämiseksi vuonna 2014 linjatun käyttötavarakaupan kilpailustrategian mukaisesti. Haastavasta yleisestä taloustilanteesta huolimatta olemme saaneet suunnan kääntymään ylöspäin. Tarvitsemme kuitenkin lisää toimenpiteitä SOK:ssa, jotta saavutamme tavoitteemme tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa. Tehostamme toimintaamme monin eri tavoin, mutta valitettavasti toimenpiteillä on myös henkilöstövaikutuksia, Laine jatkaa.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen koko henkilöstö. Alun perin irtisanottavia arvioitiin olevan enintään 25. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koskeneet SOK:n tai SOK-yhtymän muita toimintoja, kuten esimerkiksi SOK Marks & Spencer -ketjuohjausta, SOK Marketkaupan ketjuohjausta, SOK Verkkopalvelut Oy:tä tai logistiikkayhtiö Inex Partners Oy:tä.

SOK:n ketjuohjauksen tehostaminen ei vaikuta alueosuuskauppojen henkilöstöön tai asiakasomistajien saamiin palveluihin.