Sisäisellä siirrolla uusiin hommiin


16.3.2023

Sisäisellä siirrolla uusiin hommiin

 

S-ryhmällä työskentely tuo monia etuja elämään. Yksi eduista on laaja toimipaikkaverkosto, jossa pystyy siirtymään kätevästi jopa aivan uusiin tehtäviin. S-ryhmä on jakautunut useampaan osuuskauppaan, joilla kaikilla on omat työntekijänsä. Jos elämäntilanne kuitenkin vaatii uudelle paikkakunnalle siirtymistä, voidaan Osuuskauppojen välillä liikkua sisäisen siirron avulla. Myös osuuskaupan sisällä on mahdollista siirtyä uusiin tehtäviin tai edetä urallaan vaikkapa Salen myyjästä Prisman päälliköksi. Uuteen toimipaikkaan tai tehtävänkuvaan siirtymistä täytyy aina hakea erikseen ja esimerkiksi vastuutehtäviin noustaan pikkuhiljaa näyttöjen perusteella.

 

Kysyimme sisäisen siirron tehneiltä tokkilaisilta, miksi ja miten siirto tapahtui. Lue alta työntekijöiden omat tarinat.

 

Pauliina löysi unelmiensa työtehtävän Pansiosta.

Olin tehnyt jo useamman vuoden töitä Satakunnan Osuuskaupassa Porissa. Minun täytyi käydä Turussa yhtenään, joten kaupunkien välinen reissaaminen tuli todella raskaaksi. Työpaikan vaihto lähemmäksi Turkua alkoi houkuttamaan, joten päätin tarttua tuumasta toimeen ja soittaa Turun Osuuskauppaan suoraan avoimista työpaikoista.

Minulle tarjottiinkin heti Pansiosta S-marketin toimipaikan kakkosen paikkaa! Työtarjous vastuutehtävästä kokoaikaisena ja vakituisena työntekijänä houkutteli ja aloitus uudessa työtehtävässä alkoikin kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta!

Sisäinen siirto oli yllättävän nopea prosessi ja työt jatkuivat saumattomasti. Kaupan esihenkilötehtävät ovat aina inspiroineet minua, joten uusi työ toimipaikan kakkosena loksahti heti kohdilleen. Ehkä siirryn joku päivä tulevaisuudessa vielä isompaan toimipaikkaan myymäläpäälliköksi sisäisellä siirrolla.

Reissaaminen koulun ja työn välillä helpottui, kun Sari vaihtoi Turun Osuuskauppaan.

Työurani S-ryhmällä alkoi noin yhdeksän vuotta sitten Satakunnan Osuuskaupalla ja myöhemmin jatkoin Pirkanmaan Osuuskauppaan. Kaikenlaisia työtehtäviä on tullut kokeiltua vuosien aikana. Testasin jopa pari vuotta apulaispäällikön hommia Salessa, ennen kuin löysin tieni tänne Turun Osuuskauppaan.

Aloitin ihan vasta syksyllä opinnot aikuisiällä Loimaalla. Kouluun täytyy matkustaa useampikymmen kilometri, joten työt Pirkanmaalla olivat aika hankalia sovittaa aikatauluihini. Silloinen esihenkilöni vinkkasikin, että mitä jos hakisinkin Turun Osuuskauppaan töihin Loimaan Prismaan – siellä näytti olevan paikka avoinna juuri sopivasti. Eipä mennyt kauaakaan, kun hakemukseeni vastattiin myöntävästi ja pääsin aloittamaan työt Prismassa. Nykyiset hommani myyjänä ovat ihanaa vaihtelua vastuutehtäville ja on kiva, että pystyn nyt sovittamaan työt koulun ohelle.

Elämä on vienyt Liinaa uusille paikkakunnille, mutta työ on aina pysynyt.

Olen ollut nyt S-ryhmällä töissä 5 vuotta ja aloitin työt Suur-Seudun Osuuskaupan alueella ABC-asemalla. Korkeakouluopintojen alettua jouduin vaihtaman paikkakuntaa, jossa pääsinkin HOK-Elantoon ja myöhemmin Osuuskauppa Varuboden-Oslaan töihin. Prisman ja S-marketin infopisteen työtehtävät tulivat tutuiksi ilta- ja viikonlopputöissä koulun ohella.

Koulun loppuessa jouduin muuttamaan jälleen elämäntilanteeni muutoksista johtuen. Tällä kertaa koti löytyi Turusta, jossa pääsin Turun Osuuskauppaan töihin markkinointitiimiin toimiston puolelle. Kiva että pystyin etenemään S-ryhmän sisällä myös oman opiskelualani töihin!

S-ryhmän sisäisellä siirrolla työpaikan vaihto oli todella vaivatonta. Työsuhteeni ei missään vaiheessa loppunut, eivätkä esimerkiksi lomapäiväni hävinneet taivaan tuuliin. Vaikka eri elämäntilanteet ovat vieneet minua uusille paikkakunnille, en ole kertaakaan pudonnut tyhjän päälle ilman työpaikkaa. Nykyisessä työssäni markkinointitiimissä kokemus useasta eri Osuuskaupasta ja erilaisista työtehtävistä auttaa todella paljon.