Shepherd`s pie – Paimenen piiras


26.9.2016

Shepherd`s pie ravintola Frans & Emilien tapaan on yksinkertainen, mutta erittäin maukas ja aromaattinen ruoka.

  • 4:lle
  • Vaikeustaso: helppo
  • Valmistusaika: 1 h

 

Shepherd`s pie ravintola Frans & Emilien tapaan on yksinkertainen, mutta erittäin maukas ja aromaattinen ruoka. Maun salaisuus piilee lihan ja kasvisten kunnollisessa ruskistamisessa, joka antaa ruoalle runsaan aromin.

3 rkl öljyä
400 g naudan- tai hirvenjauhelihaa
2 pientä sipulia raastettuna
1 iso porkkana raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl tomaattipyreetä
4 dl punaviiniä
2 dl lihalientä
1-2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
600 g perunamuusia
2 kpl keltuaista  
100 g parmesaanijuustoa raastettuna

Lämmitä pannu kuumaksi ja pirskottele öljy pannuun. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon raastetut juurekset. Kuullota, kunnes lihassa ja juureksissa alkaa olla hyvä tumma väri. Lisää joukkoon tomaattipyree. Sekoita ja paahda noin 2 minuuttia. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi ja mausteet. Keitä, kunnes seos muuttuu muhennosmaiseksi.

Sekoita perunamuusin joukkoon keltuaiset ja puolet parmesaaniraasteesta. Voitele uunivuoka ja levitä lihamuhennos pohjalle tasaisesti. Nosta päälle perunamuusi ja levitä lastalla tasaiseksi. Ripottele päälle parmesaaniraaste ja kypsennä sheperd’s pie 200°C uunissa noin 20 minuuttia. Anna piiraan levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.