Sesonkeja juhlistavat pataruuat saaneet suuren suosion


19.1.2018

Aleksanteri Loungen syys-talvikauden padassa nautitaan pitkään hautunutta villi-sorsaa

Aleksanteri Lounge lanseerasi kevättalvella uuden pataruoka-ideologiansa, jonka mukaista tarjontaa on kehitetty yhteistyössä Uudenmaan Marttojen kanssa. Lippulaivapata Aleksanterin Pataa voi nauttia ympäri vuoden, minkä lisäksi on kausittain esitelty kuhunkin sesonkiin liittyviä pataruokia. Padoista onkin tullut suosittuja sekä hotellivieraiden että paikallisten keskuudessa. Syys-talvikauden pimeyteen kehitettiin tumma ja täyteläinen sorsapata, joka sopii myös pikkujoulukauden herkuksi.

Radisson Blu Aleksanteri Hotel on kotia rakastavien ihmisten hotelli, ja sen ravintola – Aleksanteri Lounge – on tuon kodin lämmin sydän. Sen tehtävä on koota yhteen niin paikalliset kuin eri puolilta maailmaa saapuvat matkailijat nauttimaan olostaan kuin kotonaan. Tästä syystä ravintolan kärkituotteeksi ja -elämykseksi valikoitui suomalaisuuden sekä eri kulttuurien erityispiirteistä kertovat pataruuat.

”Suomalaisten kotien ruokapöydissä näkyy edelleen sesonkien vaikutus, vaikka nykyisin kaikkia ruoka-aineita on saatavilla ympäri vuoden. Mutta eri sesonkeina kullekin vuodenajalle tyypilliset raaka-aineet ovat tuoreimmillaan ja parhaimmillaan, ja siksi olemme perustaneet pataruokavuosikellomme eri sesonkeihin”, sanoo Aleksanteri Loungen keittiömestari Silvar Kraavik.

”Syksyn jahti- ja sienestysaika näkyy loppuvuoden pata-annoksessamme, jonka kruununa on suomalainen villi-sorsan rintafilee. Filee on paistettu päältä rapeaksi yrttisessä voissa ja suosittelen sen nauttimista mediumina. Makua ryydittää paistoliemeen valmistettu vahva punaviinikastike. Filee tarjoillaan talon kasvispadalla. Annokseen loppusilauksen antaa Parmesan-gratinoitu tatti-ohratto. Patailuelämyksen viimeistelee vanilja-calvadoksessa haudutettu uuniomena sekä talon oma omenapiirakka vaniljajäätelön kera”, kertoo Silvar Kraavik.

”Pataruokiemme ansiosta Aleksanteri Lounge on löytänyt monipuolisen kävijäkunnan. Meillä pistäydytään paljon lounaalla, ennen teatteriin menoa ja nauttimassa päivällistä arki-iltana, jonka lisäksi padat ovat keränneet paljon yksityistilaisuuksia synttäreiden ja muiden tapahtumien merkeissä. Hotellivieraat ovat nauttineet saadessaan kosketuksen paikallisuuteen ja paikallisiin ihmisiin”, sanoo Aleksanteri Hotelin operatiivinen päällikkö Nathalie Huber.

#aleksanterihelsinki #syödäänyhdessäpata