Saammeko esitellä Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone


11.1.2018

Alkuvuodesta 2019 Turun sydämeen avataan uusi Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone – modernisti 1920-luvulta tähän päivään tuotu yllätyksellinen elämys.

Syksyllä 2017 käynnistyneen hotellin arvokiinteistön uudistus on 20 miljoonan euron investointi, ja se kattaa kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lisäksi liiketoiminnan uudistuksen. Turkulaisten arkkitehtien 1920-luvulla suunnittelema tyylipuhdas klassikko siirtyy nyt modernisti 2020-luvulle.

Pääsisäänkäynti takaisin Humalistonkadulle

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Turun Seurahuone valmistui vuonna 1928. Nyt käynnissä oleva uudistus kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassista ulkoarkkitehtuuria.

Suurin muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Julkisivu saa terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattavat tuolle aikakaudelle tyypillistä värimaailmaa.

Yksilöllistä ja erilaista

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on enemmän kuin kerroksia ja huoneita. Sen seinien sisälle kätkeytyy pala turkulaista historiaa, yllättäviä tarinoita ja lukuisia lämpimiä muistoja. Turun Seurahuoneella on kestitty vieraita huolella ja huomaavaisesti jo lähes vuosisadan ajan. Yllätetty laivanrakentajia, liikemiehiä ja kaupungin kermaa, saatu juhlivat suvut ja maailmaa matkanneet kummitädit ihastumaan hotellin ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Tunnelma uudessa Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneessa on myös mutkaton ja persoonallinen, joka jättää lähtemättömän muistijäljen.
– Hotellin yhteyteen katutasoon tulee eläväinen ja kutsuva, mukavasti urbaani ruoka- ja seurusteluravintola, joka kokoaa ystävät yhteisen pöydän ääreen. Toisen kerroksen muunneltavat ja monimuotoiset ravintolatilat luovat puitteet niin rauhalliseen päivän aloitukseen makuaisteja hivelevällä Solo-aamiaisella, työskentelyyn omassa rauhassa kuin mitä erilaisempiin juhliin ja kokoontumisiinkin. Yllätyksenä ja sokerina pohjalla hotelli tarjoaa houkuttelevan mahdollisuuden ulkona nautiskeluun ja yhdessäoloon. Luonnollisesti hotellissa on myös hemmottelua tarjoavat saunatilat sekä rouhea gym, hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata maalailee.

Hotellin huonemäärä kasvaa uudistamisen myötä 131:sta 140:een.
– Seitsemästä huonetyypistä on varaa valita. Meiltä löytyy vaihtoehtoja herkullisista Solo Single -huoneista aina ylelliseen Ultimate Solo Suiteen, Byskata jatkaa.

 

Lisätietoja:
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, puh. 010 764 4951