S-market Wiklund-Herkku on vuoden 2011 leipäkauppa


17.2.2011

Vuoden 2011 Leipäkauppa on S-market Wiklund-Herkku, Turku. Vuoden Leipäkauppa -titteli on tunnustus työstä suomalaisen leipäkaupan kehittämisessä.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi Suomen Kuluttajaliitto ry:stä, tuotekehityspäällikkö Jarmo Nokka Fazer Leipomot Oy:stä, tuoteryhmähallintapäällikkö Saija Miettinen Vaasan Oy:stä, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry:stä sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen Suomen Leipuriliitto ry:stä.

S-market Wiklund-Herkku tarjoaa asiakkailleen näyttävän ja monipuolisen suomalaisen leipäosaston, jossa on runsas valikoima valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomoiden tuoretuotteita. Leipäosaston esillepano on tarkoin mietitty ja leipäosaston runsas valikoima on esillä selkeästi ja tyylikkäästi. Osastolla on myös hyvä valaistus, mikä helpottaa asiointia. Valmiiksi pakattua leipää täydentää hyvä irtotuotevalikoima ja myös kahvileivät on helppo huomata omalta hyllyltään. Tuotteiden lisäominaisuudet (luomu, sokeriton jne.) on hyvin merkitty ja gluteenittomissa tuotteissa on myös tuorevaihtoehtoja. Paikalliset makutottumukset on hyvin huomioitu ja sesonkituotteet ovat näkyvästi tarjolla. S-market Wiklund-Herkun viihtyisällä leipäosastolla on miellyttävä asioida.

Monivaiheinen Vuoden 2011 Leipäkauppa -kilpailu eteni siten, että Suomen Leipuriliitto ry:n paikallisyhdistykset (14 kpl) valitsivat kukin omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen vuoden leipäkaupaksi.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Vuoden 2011 Leipäkauppa -kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat.

 

Kuva: Suomen Leipuriliitto ry, Elina Matikainen

Lisätietoja:

Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry, p.(09)1488 7302 tai 0400 887 761