Rosson Ruispizza jo kymmenen vuotta


22.1.2009

Rosson Ruisrokki juhlistaa 10-vuotista taivalta tarjoamalla ennenkokemattomia ruispizza-uutuuksia 15.1.-1.3.2009.

1990-luvun loppupuolella alkoi Rosson pizzapöydällä pöllytä myös ruisjauhot. Kokeilu oli intohimoinen. Ruista pizzassa, mitä ihmettä? Vaikka moni epäili rukiisemman pizzan tietä vieläkin rukiisemmaksi, jatkoi Rosso silti tuotekehitystä.

Rosson ruispizza ei siis ole syntynyt vahingossa, eikä ”mututuntumalla”. Ruispizza on käynyt läpi monet testit ja kokeilut, jotta mm. pohjan koostumukseen oltiin tyytyväisiä. Tarkoin reseptoidussa pizzapohjassa on nyt noin viidesosa ruista, sillä rukiisen pizzapohjan kuitumäärä on haluttu nostaa korkeakuituiselle tasolle. Ruispitoisuudesta huolimatta on ollut äärimmäisen tärkeää säilyttää myös leivottavuus ja pizzalle tyypillinen rakenne.

Koska Ruispizzan muhkea maku poikkeaa muista Rosson pizzoista, on niitä varten harkittu myös omat viinisuositukset. Näin asiakas voi helposti tukea eri makuja ja avata aistinsta ruisjauhoilla pedatulla makujen piazzalla.

Perheravintola Rosso haluaa tarjota samoja makuja myös lapsille ja nuorille. Samat runsaskuituisemmat pizzavaihtoehdot löytyvät myös lasten Piccolo koossa.