Riitta Engblom on vuoden 2008 Ässäpäällikkö


2.2.2009

Tampereentien Prisman johtaja Riitta Engblom Turun Osuuskaupasta on nimitetty Ässäpäälliköksi 11.10.2008 vietetyssä S-Päällikköpäivässä Jyväskylässä. Nimitys on S-ryhmän arvostetuimpia kunnianosoituksia. Valinnan kriteerejä ovat useamman vuoden tuloksellinen toiminta, asiakastyytyväisyys, henkilöstöjohtaminen, henkilöstön työtyytyväisyys sekä ketjutoiminnan toteuttaminen ja kehittäminen.

 

– Palkitseminen tuntuu todella hyvältä. Pitää kuitenkin muistaa, että ilman mielettömän hyvää työryhmää ei tällaisen tunnustuksen saaminen olisi mahdollista. Tampereentien Prisman upea henkilökunta on suunnaton rikkaus, Riitta kiteyttää menestystekijöitä.                

Riitta on ollut Turun Osuuskaupassa töissä vuodesta 1982 ja esimiestehtävissä 80-luvun puolivälistä alkaen. Hän on toiminut esimiehenä useissa eri ketjuissa ja jopa kahdella eri toimialalla. Uransa hän aloitti pienestä Ruskon Aamurusko S-kaupasta. Vuonna 1988 Riitta siirtyi Turkuun W-Herkkuun päällikön sijaiseksi. Quick-salaattibaarissa hän toimi esimiehenä reilun vuoden verran. Lopulta Riitan ura johdatti hänet Naantalin S-market Merituulen kautta päivittäistavaraosaston päälliköksi Prisma Tampereentielle. Sen jälkeen hän toimi vuosia

W-Herkun myymäläpäällikkönä. Vuoden 1999 elokuussa Riitta palasi Tampereentien Prismaan – tällä kertaa Prisma-johtajaksi.

– Siitä asti kun S-ryhmässä on ollut Prisma-johtajia, on sellaiseksi tuleminen ollut tavoitteeni. Urani kannalta minua kuitenkin koulutti eniten aika, jonka olin päällikkönä W-Herkussa. Siellä sain kokea pettymyksiä, mutta myös järjettömän suuria onnistumisen tunteita, Riitta kertoo uransa vaiheista.

 

Ässäpäällikön valintaperusteluissa Riittaa kiitetään omistautuneeksi ja vastuuta kantavaksi esimieheksi, joka on onnistunut kääntämään tuloksen positiiviseksi kaikissa niissä yksiköissä, joissa hän on toiminut esimiehenä. Ihmisenä Riittaa kuvaa hyvin se, että hän haluaa olla vahvasti osana työryhmää johtajan asemastaan huolimatta. Energisen naisen tapaakin usein myymälän puolelta siinä missä muutkin prismalaiset. Kaiken mitä Riitta tekee, hän haluaa tehdä hyvin.

 

S-ryhmä palkitsee ansioituneita esimiehiä joka toinen vuosi. S-Päällikköpäivä jatkaa Kauppiaspäivän perinteitä uudella, paremmin kuvaavalla nimellä. S-ryhmässä esimiehet ovat tulosvastuullisia, yhteistä menestystä tekeviä päälliköitä, eivät yrittäjäpohjalta toimivia kauppiaita. S-Päällikköpäiville Jyväskylään kokoontui yhteensä 1600 S-ryhmäläistä Suomesta, lähialueilta Baltiasta ja Venäjältä. Ässäpäälliköitä valittiin tänä vuonna yhteensä 15. S-ryhmä on valinnut keskuudestaan S-kauppiaita vuodesta 1986. Tänä vuonna valittiin ensimmäistä