Rentoa yhdessäoloa syystreffeillä


27.9.2018

Asiakasomistajan syystreffit kiertue järjestettiin ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Kiertueen tarkoituksena oli antaa asiakkaille mahdollisuus tavata tokkilaisia ja keskustella heidän kanssaan toiveistaan ja kokemuksistaan osuuskauppaan liittyen rennossa ilmapiirissä.

Jokaisella kiertuepaikalla oli järjestettyä ohjelmaa, kahvitarjoilu, kisailua ja paikalla olleiden johtoryhmäläisten ja asiakkaiden haastatteluja. Apsi Apina ja Onni Orava vierailivat paikalla viihdyttämässä lapsia. 

Treffit alkoivat syyskuun alussa Sale Kustavista ja Sale Taivassalosta. Kolmantena kertana treffit järjestettiin Mynämäen S-marketilla. Aurinkoinen sää loi hyvät puitteet onnistuneille treffeille. Uteliaita alkoi saapua paikalle hyvissä ajoin jo ennen tapahtuman alkua. 

”Olemme laittaneet kaupan oikein viimeisen päälle kuntoon tätä tapahtumaa varten. Uskon, että tulossa on mukavaa yhdessäoloa asiakkaiden ja henkilökunnan kesken,” kertoi S-market Mynämäen myymäläpäällikkö Nina Sainio. 

”Tämä poikkeaa siinä mielessä tavallisesta työpäivästä, että saamme enemmän aikaa asiakkaiden kanssa ja voimme keskustella rauhassa heidän kanssaan ja ehkä vähän hullutellakin,” jatkoi S-marketissa työskentelevä Netta. 

 

Paikallisuus ja ympäristö asiakkaiden mielessä 

 

Kiertueen juontajana toimivat Marja Uusitalo ja Lauri Late” PaalasmaaPaalasmaa juonsi paikalla järjestettävät kisailut, asfalttiloton, köydenvedon ja sählykisan rennolla otteella. Kisat houkuttelivat erityisesti lapsia, mutta limbokisaan saatiin osallistumaan yksi rohkea aikuinenkin. Uusitalo taas huolehti asiakkaiden ja johtoryhmän, joista paikalla Mynämäellä olivat toimitusjohtaja Antti Sippola ja talousjohtaja Hannamaija Reunanen, jututtamisesta. 

”Minulla on hyvä TOK:n tuntemus, sillä olen aikanani ollut töissä Wiklundilla 30 vuotta”, Uusitalo mainitsi. 

Uusitalo sanoi lähestyvänsä kaikkia haastateltaviaan samalla tavalla, oli hän sitten toimitusjohtaja tai asiakas. 

 ”Ihmisiähän tässä kaikki olemme. Asiakkaita mietityttävät tällä hetkellä selkeästi eniten kierrätykseen liittyvät asiat. Toinen asia, mistä heidän kanssaan on tullut keskusteltua, on paikallisuus. Paikallisten tuottajien tekemää ruokaa toivotaan oman lähikaupan valikoimiin mahdollisimman paljon”, sanoi Uusitalo. 

 

Onnistuneet syystreffit 

 

Asiakkaita riitti paikalle myöhäisestä tiistai-illasta huolimatta mukavasti. Varsinkin kisailut houkuttivat. Illan päätteeksi arvottiin kaikkien palautetta jättäneiden kesken sadan euron arvoinen ostoskierros treffit järjestävässä myymälässä, mikä aiheutti kuhinaa palautelaatikon ympärillä. Toki pienemmätkin kilpailut kiinnostivat. 

”Lähdimme tänne miehen kanssa katsomaan, että mikä tapahtuma tämä syystreffit oikein on. Mukavaa, että tällaista järjestetään. Oli iloinen yllätys, että sattui sitten osumaan vielä arpaonnikin kohdalleen,” naurahti asfalttiloton pääpalkinnon, Marlin tuotekassin, voittanut kaupan vakioasiakas Sirpa. 

Asiakkaat kiittelivät tapahtumassa erityisesti kaupan henkilökuntaa ja kaupan tuotevalikoimaa. Kisoihinkin riitti osallistujia lähes koko tapahtuman ajan, ainoastaan loppumetreillä iskenyt sade verotti kävijämäärää loppuillasta. Kaiken kaikkiaan voi kuitenkin todeta, että takana olivat onnistuneet ensitreffit.