Reilu Kaveri – stipendillä kannustetaan alakoulujen oppilaita toisten huomioimiseen


18.5.2020

Turun Osuuskauppa myöntää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (LiikU) kanssa Reilu Kaveri -stipendejä alakoulujen oppilaille. Stipendejä jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa ja niitä haki yhteensä 81 koulua Turusta ja ympäristökunnista.

Tunnustuksen saa kustakin koulusta oppilas, joka on kouluvuoden aikana ottanut muut mukaan leikkeihin, ollut reilu kaveri toisille oppilaille sekä yhdessä muiden kanssa rakentanut koulun yhteisöllisyyttä.

– Koulussa – niin kuin elämässäkin – sosiaaliset taidot ja toisten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Reilu Kaveri -stipendin tarkoituksena on nostaa esille se, että jokainen voi osaltaan edistää hyvinvointia ympärillään ottamalla kaikki mukaan toimintaan, puuttumalla kiusaamiseen, olemalla sovittelija ja asettumalla toisten asemaan, kertoo asiantuntija Anu Muurinen LiikUsta.

Yksi osuuskauppatoiminnan johtoajatuksista on sen perustamisesta alkaen ollut toimintaympäristönsä hyvinvoinnin edistäminen. Sen vuoksi TOK on ollut mukana alusta asti myös Reilu Kaveri – toiminnassa.

– Tämä kevät on ollut kaikin puolin hyvin poikkeuksellista aikaa, mutta siitä huolimatta olemme halunneet olla mukana edistämässä koulujen yhteisöllisyyttä ja oppilaiden hyvinvointia. Se on ollut nyt erityisen tärkeää. On hienoa huomata, että hakemuksia tuli näin paljon ja oppilaat ovat halunneet jakaa tunnustusta toisilleen myös haastavana aikana, sanoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

Koulujen oppilaat valitsevat itse keskuudestaan Reilu Kaveri-stipendin saajan. Valitut oppilaat saavat kunniakirjan sekä 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin koulunsa päätöspäivänä.

LiikU on yleishyödyllinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia innostamalla liikuntaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Lisätietoja:

Jaana Evesti, Asiakkuuspäällikkö, Turun Osuuskauppa, puh. 010 764 4051, sähköposti: jaana.evesti@sok.fi

Anu Muurinen, Asiantuntija, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, Liikkuva koulu ja toinen aste puh. 040 9000 844, sähköposti: anu.muurinen@liiku.fi