Reilu Kaveri-stipendillä kannustetaan alakoulujen oppilaita


25.5.2018

Turun Osuuskauppa myöntää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (LiikU) kanssa Reilu Kaveri-stipendin alakoulujen oppilaalle. Stipendi jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sitä haki yhteensä 77 koulua Turun seudulta.

Tunnustuksen saa kustakin koulusta oppilas, joka on kouluvuoden aikana ottanut muut mukaan leikkeihin, ollut reilu kaveri toisille oppilaille ja sekä yhdessä muiden kanssa rakentanut koulun yhteisöllisyyttä.

Koulussa – niin kuin elämässäkin – sosiaaliset taidot ja toisten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Reilu Kaveri-stipendin tarkoituksena on nostaa esille se, että jokainen voi osaltaan edistää hyvinvointia ympärillään ottamalla kaikki mukaan toimintaan, puuttumalla kiusaamiseen, olemalla sovittelija ja asettumalla toisten asemaan.

Osuuskauppatoiminnan johtoajatuksena on alusta asti ollut edistää hyvinvointia ympäristössään. SOK:n arvona on vastuunkantaminen ihmisestä ja yhteiskunnasta, ja osana tätä tehtävää Turun Osuuskauppa on halunnut olla mukana edistämässä yhteisöllisyyttä sekä oppilaiden hyvinvointia kouluissa. LiikU on yleishyödyllinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia innostamalla liikuntaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Stipendiä haki Turun Osuuskaupan toimialueelta 77 koulua. Koulujen oppilaat valitsevat keskuudestaan Reilu Kaveri-stipendin saajan. Valitut oppilaat saavat kunniakirjan sekä 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin koulunsa kevätjuhlassa.