Reilu Kaveri – stipendillä kannustetaan alakoulujen oppilaita toisten huomioon ottamiseen ja yhteisöllisyyteen


18.5.2022

Turun Osuuskauppa myöntää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (LiikU) kanssa Reilu Kaveri -stipendejä alakoulujen oppilaille. Stipendejä jaetaan tänä vuonna jo viidettä kertaa ja niitä haki muutama vajaa 80 koulua Turusta ja ympäristökunnista.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet kaikin puolin hyvin poikkeuksellista aikaa. Siksi on ensisijaisen tärkeää olla edistämässä koulujen yhteisöllisyyttä ja oppilaiden hyvinvointia. Koulujen oppilaat valitsevat itse keskuudestaan Reilu Kaveri-stipendin saajan. Valitut oppilaat saavat kunniakirjan sekä 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin koulunsa päätöspäivänä.

– Koulussa – niin kuin elämässäkin – sosiaaliset taidot ja toisten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Reilu Kaveri -stipendin tarkoituksena on nostaa esille se, että jokainen voi osaltaan edistää koulun yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia ympärillään ottamalla kaikki mukaan toimintaan, olemalla reilu kaveri toisille oppilaille ja asettumalla toisten asemaan, kertoo kehittämispäällikkö Anna Blomroos LiikUsta.

– Olemme kysyneet asiakasomistajiltamme, millaisia yhteistyökohteita he arvostavat ja millaisessa toiminnassa osuuskaupan tulisi olla mukana. Kärkikolmikkoon nousi lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen onkin ollut meille aina tärkeää ja tätä työtä teemme myös jatkossa. Reilu Kaveri -stipendi on meille yksi tapa luoda ja varmistaa alakoululaisten hyvinvointia ja ehkäistä osaltaan myös syrjäytymistä, kertoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

LiikU on alueellinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia innostamalla liikkumaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Lisätietoja:
Jaana Evesti, asiakkuuspäällikkö, Turun Osuuskauppa, 010 764 4051, jaana.evesti@sok.fi
Anna Blomroos, kehittämispäällikkö, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, 040 9000 842, anna.blomroos@liiku.fi