Reilu Kaveri-stipendillä kannustetaan alakoulujen oppilaita toisten huomioimiseen


20.5.2021

120-vuotissynttäreitään juhliva Turun Osuuskauppa myöntää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (LiikU) kanssa Reilu Kaveri -stipendin alakoulujen oppilaalle. Stipendi jaetaan tänä vuonna neljättä kertaa ja sitä haki lähes sata koulua Turun seudulta.

Tunnustuksen saa kustakin koulusta oppilas, joka on kouluvuoden aikana ottanut muut mukaan leikkeihin, ollut reilu kaveri toisille oppilaille sekä yhdessä muiden kanssa rakentanut koulun yhteisöllisyyttä.

Koulussa – niin kuin elämässäkin – sosiaaliset taidot ja toisten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Reilu Kaveri -stipendin tarkoituksena on nostaa esille se, että jokainen voi osaltaan edistää hyvinvointia ympärillään ottamalla kaikki mukaan toimintaan, puuttumalla kiusaamiseen, olemalla sovittelija ja asettumalla toisten asemaan.

Koulujen oppilaat valitsevat keskuudestaan Reilu Kaveri-stipendin saajan. Valitut oppilaat saavat kunniakirjan sekä 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin koulunsa päätöspäivänä.

Turun Osuuskaupan johtoajatuksena on koko sen 120-vuotisen historian ajan ollut edistää hyvinvointia ympäristössään. Kantavana arvona on vastuunkantaminen ihmisestä ja yhteiskunnasta, ja osana tätä Turun Osuuskauppa on halunnut olla mukana edistämässä yhteisöllisyyttä sekä oppilaiden hyvinvointia kouluissa.

– Kysyimme vastikään asiakasomistajiltamme, millaisia yhteistyökohteita he arvostavat ja millaisessa toiminnassa osuuskaupan tulisi olla mukana. Kärkikolmikkoon nousi lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen onkin ollut meille aina tärkeää ja tätä työtä teemme myös jatkossa. Reilu Kaveri -stipendi on meille yksi tapa luoda ja varmistaa alakoululaisten hyvinvointia ja ehkäistä osaltaan myös syrjäytymistä, kertoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

LiikU on yleishyödyllinen liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia innostamalla liikuntaan ja liikunnalliseen elämäntapaan.

Lisätietoja:

Turun Osuuskauppa

Jaana Evesti

Asiakkuuspäällikkö puh. 010 764 4051, sähköposti: jaana.evesti@sok.fi