Osuustoiminta vahvistuu Ugandassa


16.1.2014

Vuonna 2012 vietetyn YK:n Kansainvälisen osuustoimintavuoden kunniaksi SOK teki lahjoituksen Ugandan Myanzin alueen viljelijäosuuskuntien tukemiseksi.

Suomalaisella kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuudella on kokemusta osuustoimintahankkeista ja parhaillaan käynnissä osuustoiminnan vahvistamiseen tähtäävä hanke Ugandassa. 

Osuustoiminnalla on Ugandassa pitkät perinteet, mutta se on ollut kauan unohduksissa. Solidaarisuuden kehitysyhteistyöhankkeen tavoitteena on osuustoiminnallisen yritysmuodon tunnetuksi tekeminen ja lisääminen alueella, niin että pienviljelijät ja heidän perheensä tulevat paremmin toimeen. Osuustoiminta on pienviljelijöille hyvä muoto kehittää tuotantoa yhdessä, parantaa tuotteiden markkinoille pääsyä ja lisätä sitoutumista elinkeinon kehittämiseen.

Kehityshankkeessa on mukana 12 osuuskuntaa ja 1 osuuskassa, joissa oli 3 000 jäsentä. Hankkeen avulla osuuskuntien jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti ja jäsenet ovat saaneet koulutusta mm. osuustoiminnan periaatteista, markkinoinnista, arvonlisäyksestä ja sadon jälkikäsittelystä.

Solidaarisuuden työ Ugandassa jatkuu edelleen ja voit tukea sitä lahjoittamalla Bank4Hope-palvelun kautta. Bank4Hopen verkkosivuilla kuka tahansa voi ryhtyä lahjoittajaksi haluamallaan summalla ja seurata reaaliaikaisesti lahjoitusten perillemenoa sekä saada kuvia ja viestejä suoraan avun saaneilta. Bank4Hope-sovelluksen voi saada myös Android ja Windows -älypuhelimeen.