Osuusmaksun korkoa ei makseta vuodelta 2022


15.5.2023

Turun Osuuskaupan edustajisto on varsinaisessa kevätkokouksessaan 4.5.2023 päättänyt, että Turun Osuuskauppa ei maksa osuuspääomalle korkoa vuodelta 2022.

Turun Osuuskaupan ylijäämä kohdentuu ensisijaisesti palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen sekä toimipaikkojen kunnossapitoon ja uudistamiseen. Viime vuosien aikana osuuskauppa on investoinut voimakkaasti omalle toimialueelleen rakentamalla uusia toimipaikkoja, kunnostamalla olemassa olevaa verkostoa ja parantamalla palveluja. Viimeisen kahden vuoden aikana Turun Osuuskaupan investoinnit ovat kohenneet yhteensä yli 44 miljoonaa euroon ja yksistään viime vuonna investoinnit olivat yli 34 miljoonaa euroa. Samanaikaisesti asiakasomistajille maksettiin Bonuksina lähes 25 miljoonaa euroa. Investoinnit painottuivat vuonna 2022 Wiklund-keskukseen ja market-kauppaan.  Kuluvan vuoden suurin yksittäinen investointi on Prisma Myllyn uudistus, joka alkoi alkuvuodesta ja valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Asiakasomistajien palkitseminen on edelleenkin osa osuustoiminnan ideologiaa. Asiakasomistajuudesta hyötyy edelleen monin tavoin ja asiakasomistajan etuihin voi tutustua laajemmin osoitteessa www.s-kanava.fi.