Oscarin Olohuone ja Keittiö –ravintolan omat yrtit saapuivat


22.6.2011

Lehdistötiedote 22.6.2011

Oscarin Olohuone ja Keittiö –ravintolan oma yrttitarha on avattu puistoravintolan yhteyteen. Omista yrteistä valmistetaan päivittäin kahta eri yrttiöljyä lounaan ja à la carte –listan annosten salaattien kastikkeeksi. Toukokuussa käyttöön otetut, omat yrttiöljykastikkeet on otettu positiivisesti vastaan. Nyt kesäkaudella Oscarin Olohuone ja Keittiö –ravintola on yrttituotannossaan omavarainen.

"Idea syntyi jo loppusyksystä 2010 ja suunnitelma alkoi konkretisoitua sitten keväämmällä ", kertoo ravintolapäällikkö Sirpa Toivonen. Tuoreet raaka-aineet ja aidot, puhtaat maut ovat keskeisiä Oscarin ruokatarjonnassa. Päivittäin vaihtuvat eri yrttiöljyvaihtoehdot ovat jo saaneet positiivista kiitosta sekä herättäneet mielenkiintoisia keskusteluja asiakkaiden parissa.

"Eri yrttikastikevaihtoehtoja on nyt 8 kpl, joista päivittäin tarjoamme kahta eri versiota. Yrttiöljyjen reseptien suunnittelu ja toteutus sekä yhdistäminen kesäkuussa käyttöön otettuun ruokalistaamme on ollut erittäin kiinnostavaa koko keittiötiimillemme. Esimerkiksi päivittäin tarjottavan tuoreen kalan kanssa yrttiöljyllä maustettu salaatti on kesän helteillä ollut hyvin suosittu valinta. Lähialueen raaka-aineista tuotettua kesäruokaa parhaimmillaan, toteaa keittiömestari Jari Uusitalo.

 

­­ "Ulkona, yrttitarhamme kasvatuskaapissa yrtit pysyvät raikkaina ja tuoreina. Voimme itse suoraan poimia käyttöömme juuri oikean määrän yrttejä", lisää vuoropäällikkö Jaana Parviainen, joka vastaa yrttien päivittäisestä hoidosta ja sadon keräämisestä. Yrttitarhassa eri lajikkeita on n. 12 kpl ja asiantuntijana perustusvaiheessa on toiminut hortonomi Marianne Blom-Salola, joka on koonnut yrttivalikoiman kotimaisilta taimistoilta.

Oscarin skandinaavisia kalaherkkuja esim. Sushilautanen tai Pikkukaloja saaristolaisittain -annoksia voi nauttia myös iltapalana tai yrttisalaatin ja Paattisten varhaisperunoiden kera – sään salliessa myös legendaarisessa puistoravintolassa.  Suosituksi kesäannokseksi on myös noussut Karitsan paahtopaisti ja Ahvenanmaan lammasmakkara sekä lapsien suosimat Muumimenut.

Lisätiedot:

Mari Kajonterä, markkinointipäällikkö, puh. 010 764 4911, mari.kajontera@sok.fi

Oscarin Olohuone ja Keittiö & Puisto palvelee Sokos Hotel Hamburger Börsissä ja on osa Turun Osuuskaupan Matkailu- ja ravitsemistoimialaa, joka käsittää yhteensä 33 ravintolaa ja 4 hotellia. TOK:n palveluverkostoon kuuluu lisäksi 4 Prismaa, 2 Sokos-tavarataloa, 22 S-marketia, 23 Sale-myymälää, 4 liikennemyymälää, 1 pesukatu ja 20 ABC-automaattia. Turun Osuuskauppa toimii 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. TOK:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja ja etuja TOK:n yli 120 000 asiakasomistajataloudelle.