Original Sokos Hotel Wiklund ympäristön asialla


19.3.2019

Uusi Original Sokos Hotel Wiklund on energiatehokas ja ympäristöystävällinen.

 Green Key -ympäristömerkki on tae vastuullisuudesta

Green Key-sertifioidut hotellit ja muut majoituskohteet ovat sitoutuneet huomioimaan toiminnassaan ympäristön hyvinvoinnin. Näiden kohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluu mm. säästeliäs energian- ja vedenkulutus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö ja asiakkaiden ekologisen liikkumisen mahdollistaminen.

”Green Key -merkin saaminen Original Sokos Hotel Wiklundille merkitsee paljon sekä henkilökunnalle että asiakkaille. Se motivoi ja aktivoi meitä kaikessa tekemisessä mikä liittyy aktiiviseen ympäristötyöhön. Olemme sitoutuneet vähentämään jätteen määrää, tehostamaan energian- ja vedenkulutusta sekä lisäämään ympäristötietoisuutta. Myös asiakkaille yksi hotellin valintakriteeri on tänä päivänä hotellin vastuullisuus ja me haluamme olla aktiivisesti mukana vähentämässä hiilijalanjälkeä”, sanoo hotellinjohtaja Tarja Jalonen.

Green Key-sertifikaatin saaminen edellyttää, että yritys täyttää Green Key-ympäristökriteerit. Kun merkkiä haetaan ensimmäisen kerran, riittää että hakija täyttää pakolliset kriteerit joita ovat mm. ympäristötyöhön sitoutuminen, oma ympäristöpolitiikka, vedenkäytön tehostaminen ja se että yrityksessä on nimetty ympäristövastaava. Tämän jälkeen yrityksen toiminnan tulee täyttää joka vuosi kasvava määrä kriteereitä pakollisten kriteerien lisäksi. Sertifiointi on voimassa yhden vuoden kerrallaan.

Allergiatunnus ensimmäisenä Sokos Hotelleille

Sokos Hotelleille on ensimmäisinä majoitusalan yrityksinä Suomessa myönnetty Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Allergia- ja astmaliitto ja Sokos Hotellit aloittivat kehitystyön vuonna 2006, joka on johtanut muun muassa parempaan sisäilmaan hotellihuoneissa ja muutoksiin käytettävissä sisustus- ja siivousmateriaaleissa. Allergiatunnusta voi hakea joko osalle hotellihuoneista tai koko hotellille.

”Allergia- ja astmaliiton merkin saaminen on monen kriteerin takana. Original Sokos Hotel Wiklund on mm. täysin savuton hotelli ja eläinhuoneet sijaitsevat vain yhdessä kerroksessa. Lisäksi rakentamisessa, sisustuksessa, pintamateriaaleissa ja vuodevaatteissa on kaikissa huomioitu allergia- ja astmaliiton kriteerit. Siivouksessa käytetään hajusteettomia puhdistusaineita ja kylpyhuoneiden henkilöhygieniatuotteita on saatavilla myös hajusteettomana”, kertoo Jalonen.