Original Sokos Hotel Hamburger Börs täyttää 110 vuotta


12.3.2014

Hamburger Börsin tarina alkoi vuonna 1894, jolloin 23-vuotias konttoristi Oscar Waldemar Aspelund avasi ravintola Hamburger Bierhallen. Ravintola niitti mainetta hienolla ruualla ja kansainvälisellä olutvalikoimalla. Vuonna 1897 ravintolalle myönnettiin täydet anniskeluoikeudet ja ravintolan nimi muutettiin Hamburger Börsiksi.

Vuonna 1898 hotelli-ravintolan johtoon astui legendaarinen ruotsalainen neiti Wallina Valtin, joka johti toimintaa rautaisella otteella – jopa sananmukaisesti, sillä neidin vapaa-ajan harrastuksiin kuului mm. painonnosto. Vuonna 1904 toimintaa laajennettiin majoituspuolelle ja hotellin 14 huonetta avattiin matkustajien käyttöön. Hotelli oli alusta alkaen ajan hermolla ja jopa aikaansa edellä, sillä hotellihuoneet olivat hyvällä maulla sisustettuja ja poikkeuksellisen hyvin varusteltuja. Niistä löytyi muun muassa sähkövalo ja puhelin. Hotellivieraat lisäsivät Hamburger Börsin toimintaan eloa ja väriä. Neiti Valtin ymmärsi hyvän ohjelman merkityksen ja hotellin ravintolassa esiintyjien lukumäärä ja kirjo kasvoivat koostuen orkestereista, soittokunnista, laulajista ja laulajattarista ja taikatempun tekijöistä.

Juhlapäivä näkyy hotellissa

Edelleen yli sata vuotta myöhemmin Hamburger Börsin tarina jatkuu Oscar Waldemarin ja neiti Valtinin periaatteita noudattaen, talon palveluja jatkuvasti kehittäen ja asiakkaiden viihtymiseen aidosti panostaen.

Syntymäpäivien kunniaksi hotellivieraita hemmotellaan. Aamiaisella sekä kokouslounaalla tarjoillaan syntymäpäivän kunniaksi täytekakkua. Lisäksi hotelliin syntymäpäivänä 12.3.2014 saapuvat vieraat kutsutaan hotellin aulaan kuohuviinille. Tilaisuudessa asiakkaille kerrotaan Hamburger Börsin tarina ja he saavat tutustua hotellin historiaan. Ravintola Fransmannin lasivitriiniin puolestaan on koottuna ihania, vanhoilta ajoilta peräisin olevia tavaroita, joita asiakkaat voivat ihastella ja palata ajatuksissaan ajassa taaksepäin.

Hamburger Börs on aina ajan hermolla ja hotellista saa parhaat vinkit kaupungin ja lähialueen ajankohtaisista tapahtumista ja laajan yhteistyökumppaniverkoston tarjonnasta. Hotelli on sydämellisesti suomalainen, aidosti paikallinen – ja sinua varten.

 

Lisätietoja:

TOK:n hotelliryhmänjohtaja, Tuija Suominen-Åkerlund, puh. 010 764 5000