Ole paikalla Nälkäpäivänä!


9.9.2015

Kun Nepalin maanjäristys iski huhtikuussa, ja tuhannet ihmiset loukkaantuivat ja jäivät hetkessä kodittomiksi, Punaisen Ristin vapaaehtoiset olivat paikalla auttamassa. Ole sinäkin paikalla Nälkäpäivänä 17.- 19.9., ja auta auttamaan.

Apua tarvitaan eri puolilla maailmaa. Tällä hetkellä maailman pahimmasta humanitaarisesta kriisistä kärsitään Syyriassa, jossa vuosia jatkuneet taistelut ovat romahduttaneet terveydenhuoltojärjestelmän ja ajaneet miljoonat ihmiset kodeistaan.  Nepalissa toivutaan maanjäristyksestä, jonka takia etenkin syrjäisillä vuoristoseuduilla ihmiset joutuvat aloittamaan elämänsä alusta.

Punaisen Ristin ja Puolikuun vapaaehtoiset ovat ensimmäisenä paikalla, kun jotain sattuu. Laxmi Kumari Raila toimii vapaaehtoisena Nepalissa.

– Kun maanjäristys iski, pelastimme naapureideni kanssa kaksi ihmistä sortuneista taloista ja annoin heille ensiapua. Nyt kerron hygienian merkityksestä telttaleireillä asuville ihmisille.  Siellä monet ovat niin lamaantuneita ja huolissaan suojasta ja ruoasta, että hygienia on unohtunut, Laxmi Kumari Raila kertoo.

– Omakin kotitaloni romahti, ja asun lasteni kanssa pressun alla. Koen silti olevani onnekas, sillä minulla on perheeni tukena.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla tuetaan avustustyötä luonnononnettomuuksissa ja konflikteissa eri puolilla maailmaa. Lisäksi varoilla autetaan myös Suomessa.

Vapaaehtoiset, kuten Laxmi Kumari Raila, tarvitsevat myös sinun tukeasi. Auta häntä auttamaan, ja osallistu Nälkäpäivä-keräykseen kerääjänä tai lahjoittajana. Lipaskeräys järjestetään 17.-19. syyskuuta.   

Tempaise Nälkäpäivän hyväksi!

Luovuus ja hassuttelu ovat sallittua Nälkäpäivänä. Esimerkiksi työpaikalla tai kaveriporukalla voi vapaasti toteuttaa juuri sen hyväntekeväisyysidean, jota on joskus ujosti suunniteltu. Töissä tai harrastusporukassa voi järjestää pienet myyjäiset, joiden tuotto lahjoitetaan Nälkäpäivään. Lähestyykö polttarit, joiden sankari tekee mielellään hyviä tekoja? Lähtekää vaikka tunniksi keräämään!

Vinkkejä Nälkäpäivään:

• Lähde rohkeasti lipaskerääjäksi!

• Kokoa porukka ja lähde yhdessä ystävien kanssa keräämään. Lähimmän keräyspaikan löydät täältä.

• Perusta nettilipas ja jaa lipasta sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa. Lippaan voi perustaa osoitteessa lahjoituslipas.fi/punainenristi

• Leivo herkkuja kahvipöytään töissä, koulussa tai kotona ja pyydä maksamaan herkusta kahvilahintojen mukaan. Lahjoita keräämäsi rahat Nälkäpäivään.

• Syö lounaaksi yhtenä päivänä esimerkiksi puuroa tai jätä viikonlopun herkkuostokset hyllylle. Lahjoita säästyneet lounasrahat keräykseen ja haasta muut myös mukaan.

• Järjestä pihakirppis naapureiden tai ystävien kanssa ja lahjoita tuotot Nälkäpäivään.