Nousiaisten Valpperin koulu saa uuden lähiliikuntakentän


2.9.2015

Valpperin koululle Nousiaisiin avataan uusi lähiliikuntakenttä – Ässäkenttä – tänään 2.9. Kentän avaus on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Valpperin koulun lähiliikuntakenttä on viides Turun Osuuskaupan alueelle avattava Ässäkenttä ja 40. Ässäkenttä koko Suomessa.

Ässäkentän vihkiäistilaisuudessa pelataan muun muassa kentän viralliset avausottelut oppilaiden ja vanhempien kesken. Vihkiäistapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun Osuuskauppa, Palloliiton Turun piiri sekä Valpperin koulu.

– Turun Osuuskauppa haluaa edistää toimialueensa asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät tarjoavat kaikille alueen lapsille mielekästä tekemistä ja liikunnan iloa, Turun Osuuskaupan marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Rauhanen sanoo.

Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. S-ryhmän paikalliset osuuskaupat ovat mukana tukemassa hanketta.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.