Makuja myös omasta maakunnasta: Ravintola Teinistä perinteikästä suomalaista ruokaa


15.11.2011

Ravintola Teini sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä ja itse ravintolakin henkii mennyttä aikaa. Teinin uudelle ruokalistalle on haettu perinteikkäitä, konstailemattomia ja selkeitä suomalaisia makuja – ja mikä parasta, osa raaka-aineista tulee suoraan varsinaissuomalaisten pientuottajien tiloilta.

– Uutta ruokalistaa suunnitellessamme inspiroiduimme ravintolan historiallisista juurista, jotka juontavat lähes sadan vuoden taakse. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme tämän paikan hengen mukaisia makuelämyksiä, jotka sopivat tähän päivään. Koska ravintola on ollut osa turkulaisten elämää sukupolvien ajan, halusimme nostaa esiin myös paikallisten pientuottajien makuja. Listaltamme löytyy nyt muun muassa sauvolaisen Salmensuun tilan pihvikarjanlihaa, Viskilän tilan kukonpoikaa Huittisilta sekä Auranmaa Leipä Oy:n leipomotuotteita. Raaka-aineet ovat taatusti tuoreita ja vastuullisesti tuotettuja, kertoo ravintolapäällikkö Petri Hoffren.

Makuhermojaan voi kutitella valitsemalla listalta esimerkiksi Härkää kahdella tavalla: härän fileetä ja prässättyä ylikypsää härkää, paistinlientä sekä maa-artisokkapyreetä. Makunautinnon tarjoaa varmasti myös listan toinenkin suosikkiuutuus Viskilän tilan paahdettu kukonpoika sieni-talviomenapaistoksen, sherrykastikkeen ja rucolaperunan kera. Ruokailuhetken voi päättää vaikkapa kupilliseen kahvia ja palaan Talon omenatorttua.

Teinin glögipiha avataan joulun alla

Tänä talvena Teini tarjoaa lämmintä juotavaa myös ulkosalla. Teinin glögipiha avataan Vanhan Suurtorin joulumarkkinoiden ajaksi, joita vietetään neljänä viikonloppuna ennen joulua.Sen jälkeen glögipiha on auki aina kevään tuloon saakka.

Lisätietoja:
Ravintola Teini, ravintolapäällikkö Petri Hoffren, puh. 010 764 5375, petri.hoffren@sok.fi

***

 

Tutustu myös Teinin varsinaissuomalaisiin yhteistyökumppaneihin!

Maukasta pihvikarjan lihaa Salmensuun Hereford-tilalta

Salmensuun tilalla Sauvossa kasvatetaan korkeatasoista pihvikarjaa. Lehmät viettävät kesät laitumilla ja talvet vapaana pihatoissa. Emolehmät hoitavat itse vasikkansa. Karjaa ruokitaan kotona kasvatetulla nurmirehulla ja viljalla. Hyvät rehut antavat lihalle hyvän ja mehevän maun. Toivosen suku viljelee Salmensuun tilaa jo kolmannessa polvessa. Herefordeja tilalla on kasvatettu vuodesta 1987.
www.salmensuu.com

Viskilän tilalta mehevät kukonpojat

Viskilän tilalla kukonpojat kasvavat huomattavasti hitaammin, kuin broileriserkkunsa. Siksi kukonpojissa on enemmän makua. Kukonpojat syövät oman tilan pelloilla kasvanutta viljaa. Soija ei kuulu kukonpoikien ruokalistalle. Viskilän tilalla kukonpojat viihtyvät kasvattamossa, jossa ne voivat vapaasti tepastella turpeella ja oljilla päällystetyllä lattialla. Kesäaikaan kukonpojat pääsevät ulkotarhaan. Viskilän tila tarjoaa puhdasta ja eettisesti kasvatettua ruokaa, jonka matka tilalta pöytään on mahdollisimman lyhyt.
www.viskila.fi

Auranmaan leivän herkulliset leipomotuotteet

Auranmaan leipä on pieni maalaisleipomo Auran kunnassa. Auranmaan leipä on perustettu vuonna 1979 ja leivonnaiset valmistetaan aidoista ja laadukkaista raaka-aineista perinteisin menetelmin käsityönä.
www.auranmaanleipa.fi

***