Maanviljelijä Matti Yrjövuoresta talousneuvos


27.11.2009

Tasavallan presidentti on tänään tapahtuneessa esittelyssä myöntänyt maanviljelijä Matti Yrjövuorelle Paimiosta talousneuvoksen nimen ja arvon. Talousneuvos Matti Yrjövuori on Turun Osuuskaupan hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Talousneuvos Matti Yrjövuori on hoitanut sukutilaa Paimiossa vuodesta 1967 lähtien. Hän lunasti tilan itselleen 1970-luvun alkupuolella ja on siitä lähtien viljellyt sitä päätoimisesti.

Talousneuvos Yrjövuori kiinnostui jo varhain yhteisten asioiden hoitamisesta ja yhteiskunnallisista tehtävistä. Hänellä on ollut Paimion kunnan (myöhemmin kaupungin) luottamustehtäviä vuodesta 1972 lähtien, mukaan lukien puheenjohtajiston jäsenyydet sekä kaupunginhallituksessa että kaupunginvaltuustossa.

Talousneuvos Matti Yrjövuori on hoitanut 30 vuoden ajan erilaisia luottamustehtäviä S-ryhmän piirissä. Nykyisin hän on Turun Osuuskaupan hallituksen varapuheenjohtaja. Sitä ennen hän toimi osuuskaupan hallintoneuvostossa 20 vuotta, joista 10 vuotta varapuheenjohtajana.

Luottamustehtäviä Yrjövuorella on ollut säästöpankkitoiminnan piirissä lähes 20 vuoden ajalta, samoin metsästykseen, riistanhoitoon sekä kalastukseen liittyvissä järjestöissä ja organisaatioissa. Hän on osallistunut myös aktiivisesti Kansallinen Kokoomus rp:n toimintaan.