Loimaan Prisma-keskus harjakorkeudessa


4.5.2012

Loimaan Prisman harjannostajaisia vietettiin perjantaina 4.5. Alkusyksystä avattavan Prisma-keskuksen kokonaispinta-ala on noin 15 000 m2, josta Prisman käyttöön tulee noin 7500 m2.

– Loimaan seudulla asuvista talouksista 60 prosenttia on TOK:n asiakasomistajia ja tästä syystä haluamme kehittää palveluita ja palvella asiakasomistajia Loimaan seudulla mahdollisimman hyvin. Uskomme asiakasomistajien määrän kasvavan edelleen uuden Loimaan Prisman myötä. Kaksi vuotta sitten totesimme, että nykyisen ja hyvin palvelleen S-marketin liikerakennus on tullut käyttöikänsä päähän. TOK:lla oli Loimaan palvelujen kehittämisen kannalta kolme vaihtoehtoa; saneerata nykyinen rakennus, siirtää palvelut keskustasta valtatien varteen tai rakentaa uusi liikerakennus nykyisen taakse. Valitsimme viimeisen vaihtoehdon, koska se oli TOK:n arvojen mukainen ja myös taloudellisesta näkökulmasta järkevin, toteaa Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen.

Prisman lisäksi kauppakeskuksessa tulevat palvelemaan Agrimarket, Alko, Gigantti sekä Sportia. Turun Osuuskauppa avaa kauppakeskukseen myös kauneuden ja hyvinvoinnin erikoisliike Sokos Emotionin sekä Loimaan ravintolatarjontaa täydentämään Rico Delin ja Hesburgerin.

– Prisman myötä sekä päivittäistavara- että käyttötavaratarjonta kasvaa Loimaalla merkittävästi. Käyttötavaratarjonta kattaa viihteen ja kodintekniikan, pukeutumisen, rakentamisen ja remontoinnin, sportin sekä kodin ja puutarhan tuotealueiden tarjontaa, kertoo Prisma Loimaan Prismajohtaja Leena Loippo.

– Prisma-keskuksen rakentaminen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Tavoitteena on rakentaa Loimaalle vetovoimainen kauppakeskus, joka loimaalaisten lisäksi palvelee myös lähikuntien asukkaita, TOK:n Prisma-ketjun johtaja Jussi Virtanen toteaa.

Nykyinen S-market jatkaa toimintaansa kunnes uusi kauppakeskus avataan ja tämän jälkeen
S-marketin vanhan kiinteistön tilalle rakennetaan pysäköintitilaa. ABC polttonestejakelimo siirrettiin nykyiselle paikalleen jo viime vuoden toukokuussa, jotta asiointi mittarikentällä uuden Prisman auetessa olisi helpompaa ja sujuvampaa.

Prisma Loimaa, Rico Deli, Hesbuger sekä Emotion työllistävät valmistuttuaan noin 90 palvelualan ammattilaista. – Nykyisen S-marketin työntekijät siirtyvät uuteen Prismaan. Lisäksi Prismaan palkataan noin 30 uutta henkilöä, Leena Loippo toteaa.

Prisma Loimaan on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JMH Oy ja rakennusurakoinnista on vastannut Skanska Oy.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 010 764 4001
Turun Osuuskauppa, Prisma-ketjun johtaja Jussi Virtanen, puh. 010 764 5005
Turun Osuuskauppa, Prismajohtaja, Prisma Loimaa, Leena Loippo, puh. 010 764 5280