Loimaan Keskuskoulu saa uuden lähiliikuntakentän


29.10.2012

Loimaan Keskuskoululle avataan uusi lähiliikuntakenttä – Ässäkenttä – tänään 29.10. Kentän avaus on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille.  Loimaan lähiliikuntakenttä on kolmas Turun Osuuskaupan alueelle avattava Ässäkenttä.

Ässäkentän vihkiäistilaisuudessa luovutetaan kenttä oppilaiden käyttöön, paljastetaan kenttäkyltti ja pelataan kentän virallinen avausottelu oppilaiden ja koulun henkilökunnan välillä. Tilaisuudessa koulu vastaanottaa myös Palloliiton liikuntavälinelahjoituksen. Vihkiäistapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun Osuuskauppa, Palloliiton Turun piiri sekä Loimaan Keskuskoulu.

– Kymmenen vuoden odotus ja suunnittelu ovat päättymässä tämän hienon kentän ja lähiliikunta-alueen toteutumisen myötä. Koulun ja kylän väki ovat ihaillen katselleet lasten tekemisen riemua tänä syksynä. Olemme kiitollisia ja tyytyväisiä, toteaa Loimaan Keskuskoulun rehtori Jarmo Rasi.

– Turun Osuuskauppa haluaa edistää toimialueensa asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät tarjoavat kaikille alueen lapsille mielekästä tekemistä ja liikunnan iloa, TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen sanoo.

Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. S-ryhmän paikalliset osuuskaupat ovat mukana tukemassa hanketta.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

 

Lisätietoja:

Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen, p. 010 764 4001, harri.koponen@sok.fi
Loimaan Keskuskoulu, rehtori Jarmo Rasi, puh. 02 761 1300
Suomen Palloliitto, seuratoimintajohtaja Timo Huttunen, puh. 040 823 5270

http://www.palloliitto.fi/palloliitto/olosuhteet/monitoimikenttaohjelma