Lohipäre, uudet perunat ja makea kermaviili-chilikastike


3.7.2018

Stockmann Herkun kalatiskin takana työskentelevä Wille Kuusisto kokkailee kesällä lohipärettä uusien perunoiden ja makean chilikastikkeen kera. Tämä helppo ja nopea herkku on kesäruokaa parhaimmillaan.

  • 4:lle
  • Valmistusaika: 45 min
  • Vaikeusaste: helppo


800 g lohifilee
n. 2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl valkopippuria
pankojauhoja

Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
½ sitruunan kuori raastettuna
2 tl ruohosipulia silputtuna
1 ½ rkl sweetchilikastiketta
suolaa
mustapippuria

600 g kypsiä uusia perunoita
voita
tilliä silputtuna
sitruunasiivuja ja ruohosipulisilppua koristeluun

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi. Mausta lohiviipaleet suolalla sekä musta- ja valkopippurilla molemmilta puolilta. Pyörittele lopuksi pankojauhoissa. Paista lohiviipaleet kypsiksi pannulla voissa molemmilta puolilta.

Sekoita kermaviilin joukkoon raastettu sitruunankuori, ruohosipuli, sweetchilikastike ja mausteet. Laita maustumaan jääkaappiin.

Sekoita kypsien perunoiden joukkoon voi ja tilli. Koristele lohipäre sitruunasiivuilla ja ruohosipulisilpulla ja tarjoile perunoiden sekä kermaviilikastikkeen kera.