Liekitetty Tarte Tatin


21.8.2017

Perinteinen ranskalainen jälkiruoka Tarte Tatin saattaa kuulostaa hankalalta, mutta onnistuu kyllä kotikeittiössä kokemattomammaltakin tekijältä. Liekitykseen käytettävän calvadoksen voi korvata muullakin kaapista löytyvällä alkoholilla, kunhan se on tarpeeksi vahvaa syttyäkseen

  • 6:lle
  • Vaikeusaste: vaikea
  • Valmistusaika: 50 min

Perinteinen ranskalainen jälkiruoka Tarte Tatin saattaa kuulostaa hankalalta, mutta onnistuu kyllä kotikeittiössä kokemattomammaltakin tekijältä. Liekitykseen käytettävän calvadoksen voi korvata muullakin kaapista löytyvällä alkoholilla, kunhan se on tarpeeksi vahvaa syttyäkseen. Lämpimän Tarte Tatinin kylkeen sopii täydellisesti Rainbow’n Gourmet Vanilja -jäätelö.

250 g voitaikinaa
2 omenaa
50 g sokeria
25 g voita kuutioina
½ vaniljatanko
50 ml calvadosta
1 l Rainbow Gourmet Vanilja -jäätelöä

Kauli lehtitaikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa levy käyttämäsi pannun kokoiseksi. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi. Kuumenna noin 20 cm levyinen uuninkestävä paistinpannu keskilämpöiseksi, lisää sokeri ja anna kypsyä kullanruskeaksi. Lisää voi sekä halkaistu vaniljatanko ja siitä raaputetut siemenet pannuun. Anna muodostua siirapiksi, lisää omenalohkot ja anna niiden karamellisoitua. Lisää calvados ja liekitä. Nosta päälle lehtitaikinalevy ja laita 190-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi. Käännä Tarte Tatin tarjoilulautaselle ja tarjoile jäätelön kera.