Lehtikaalisalaatti paahdetulla myskikurpitsalla


28.9.2018

Tuhti lehtikaalisalaatti yhdistää kaksi kauden kauneinta sesonkituotetta, myskikurpitsan ja lehtikaalin.

  • 2-4:lle
  • Vaikeusaste: Helppo
  • Valmistusaika: 35min

 

Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 35min

 (gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Tuhti lehtikaalisalaatti yhdistää kaksi kauden kauneinta sesonkituotetta, myskikurpitsan ja lehtikaalin. Kun rapealle lehtikaalipedille nostetaan paahdettua myskikurpitsaa, kuivattuja karpaloja, pekaanipähkinöitä ja vuohenjuustoa on upea makuelämys taattu.

 
400 g myskikurpitsaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
200 g lehtikaalia
½ sitruunan mehu
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl pekaanipähkinöitä
75 g vuohenjuustoa

 Leikkaa kurpitsa pieniksi lohkoiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Pese lehtikaalit, revi keskiruodot pois ja pilko pieniksi paloiksi. Ripottele päälle oliiviöljyä, sitruunamehua ja suolaa. Hiero lehtikaaleja hetki niin että se pehmenee. Nosta kurpitsat uunista ja asettele lehtikaalipedille. Viimeistele lehtikaalisalaatti kuivatuilla karpaloilla, pekaanipähkinöillä ja murustetulla vuohenjuustolla.