Legendaarinen Radisson Blu Seaside Hotel uudistuu


26.1.2016

”Tribuuttia Stadille” on suunniteltu yhdessä lähialueen asukkaiden ja yritysten kanssa.

Hietalahdenrannassa sijaitseva Radisson Blu Seaside Hotel kokee täydellisen muodonmuutoksen. Uudistuksen jälkeen Seaside on entistä vahvemmin modernin Helsingin ja sen ilmiöitä esittelevä elävä tarina. Muutos alkoi tammikuun alussa ja se toteutetaan kolmessa vaiheessa. Ensimmäisenä uudistuu 90-luvulla rakennettu välisiipi, joka yhdistää lähes 100 vuotta vanhat, entiset Valion juustovaraston ja Nobel-palkitun tutkijan A.I. Virtasen elintarvikelaboratoriotilat toisiinsa. Siivessä on 94 hotellihuonetta, kolme kaksikerroksista loftia sekä hotellin ravintola- ja kokoustilat. Uudistuksen ensimmäinen osa avautuu 15. kesäkuuta 2016.

Muodonmuutoksessa ei ole kyse vain seinistä. Seasidesta rakennetaan tribuutti myös stadilaiselle elämänmenolle, mikä näkyy myös palveluissa, tapahtumissa ja hotellin tunnelmassa. Hotellin uudistuksella on haluttu myös tukea Helsingin kaupungin strategisia tavoitteita viihtyisien kaupunkiympäristöjen rakentamiseksi, joissa ihmisten on mukava asua ja työskennellä. Seasiden uudistusta onkin suunniteltu yhdessä naapureiden ja helsinkiläisten kanssa. Avoimena ovat olleet esimerkiksi suuren suojaisen sisäpihan, 900 neliön kellarin ja Katto Loungen käyttötarkoitus.

– Helsinkiläisiltä tulleissa ideoissa korostui yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Kaupunkiin tarvitaan lisää tiloja, joissa kaupunkilaiset voivat kokoontua ja synnyttää yhdessä uusia asioita. Haluan Seasidesta mielenkiintoisen, luovan ja urbaanin hotellin, joka on avoin kaikille kaupunkilaisille. Sisäpihalle esimerkiksi tulee pop-upina moderni sirkus, jonne myydään show&dinner-paketteja. Siellä voi tapahtua myös paljon muuta; muotiviikkoja, autojen esittelyitä, kaupunkitapahtumia ynnä muuta, hotellinjohtaja Roni Huttunen visioi.

– Haluamme kannustaa myös kokousasiakkaitamme ottamaan kaiken hyödyn irti yhteisistä koontumisista, ja siksi meille tulee Stadin luovimmat kokoustilat. Tilojen suunnittelussa meillä on mukana asiantuntija, jolla on vankka kokemus eri tunnetilojen luomisesta muun muassa valaistuksella ja äänillä, kertoo Roni Huttunen.

Radisson Blu Seaside Hotellin uudistuksen kahdessa seuraavassa vaiheessa paneudutaan hotellin historiallisempiin osiin. Ne uudistetaan rakennusten klassista sekä teollista ja rouheaa henkeä korostaen ja tuomalla niihin modernia ylellisyyttä. Huoneisiin tulee muun muassa Suomen ensimmäiset ja ainoat 85 double king -huonetta, joissa on kaksi kaksi metriä leveää sänkyä sekä erilliset wc:t ja suihkutilat. Huoneet toimivat esimerkiksi nelihenkiselle perheelle sellaisenaan eikä lisävuoteita tarvita. Ne ovat myös erinomainen ratkaisu ryhmille ja työporukoille, joissa kaksi tai useampi vieras jakaa huoneen.

Seasiden signature-sviitti valmistuu uudistuksen viimeisessä vaiheessa. Suoraan Katto Loungen alapuolelle rakennettavassa sviitissä on kaksi kattoterassia, joista molemmista on huikaisevat näkymät merelle ja Jätkäsaareen. Koko uudistus on valmis kesäkuussa 2017.

– Hotellin toiminta on koko ajan käynnissä, eikä uudistuksesta tule häiriöitä asukkaille. Tämän mahdollistaa se, että Seaside koostuu kolmesta eri rakennuksesta. Saamme rajattua muutokset aina yhteen osaan kerrallaan”, Roni Huttunen sanoo.

Uudistumisen myötä Seaside vahvistaa rooliaan Suomen kahdeksan uniikin Radisson Blu Hotellin ketjussa. Jokainen hotelli tarjoaa identiteettinsä ja tarinoidensa kautta yksilöllisen tavan kokea kansainvälisen Radisson Blu -brändin vahvuudet.