27.3.2019
Harkitusti valitut, intohimolla ja taidolla kasvatetut ja valmistetut tuotteet nostavat Gunnarin annokset taitavien kokkiemme käsissä seuraavalle tasolle.
Yksi Gunnarin tarinan kulmakivistä ovat lähituottajamme ja heidän upeat raaka-aineensa. Intohimo kumpuaa jokaisen omista vahvuuksista ja vahvasta ammattitaidosta.
Tutustu uniikkeihin tuottajatarinoihimme. Klikkaamalla otsikkoja pääset lukemaan lisää tuottajatarinoista ja kuulet Gunnarin kummien vierailusta tuottajien luona.
Lampurit Katja ja Alar Sikka tekevät työtä, jossa ihmisten ja eläinten hyvinvointi on arvoista tärkein. Yhtenä esimerkkinä Katja nostaa esiin ajan, jonka karitsa saa viettää emonsa villoissa, turvassa, nauttien sitä herkullisinta maitoa, jopa kahden kuukauden ajan. ”Tätä ei tehdä vain taloudellisen tasapainon ylläpitämiseksi, vaan rakkaudesta eläimiin. Toivon, että se huolellisuus ja lempeys, jolla hoidamme lampaitamme, maistuu myös asiakkaan lautasella”, tiivistää Katja Sikka.
Rakkaudella ja ajan kanssa leivottua artesaanileipää. Käsin tehdyn juurileivän valmistus on pitkä prosessi, joka palkitsee lopputuloksellaan. Taikinan annetaan levätä 24–72 tuntia ennen paistoa, jolla saadaan leipään sen ominainen maku. Taikinaa käännellään tietyin väliajoin, jotta taikinaan saadaan juuri oikeanlainen kuohkea koostumus. Levon jälkeen taikina muotoillaan käsin ja paistetaan kiviarinalla. Gunnarilla on oma M Bakeryn oma leipä ja sen kehittämiseen myös kummit pääsivät osallistumaan vierailun lomassa
Yksilöllistä olutta uniikista panimosta. Heti vierailun aluksi Gunnarin kummeille kävi selväksi, että kyse ei ole tavallisesta pienpanimosta millään mittapuulla. Kuninkaantien panimo nimittäin sijaitsee Tuorlan observatorion yhteydessä. Esimerkiksi panimolaitteiston vieressä, verhon takana, voi seurata planetaarion esityksiä. Ja itse panimolaitteistokin sijaitsee täysin uniikilla paikalla. Taso, jonka päällä keitto- ja käymisastiat seisovat, on itseasiassa suuri pöytä. Samaisen pöydän päällä on hiottu suurin avaruudessa tällä hetkellä ”leijuva” peili.
5/6 – Kalastusperinnettä Turun Airistolla
Hannu Lahtonen edustaa kalastajana pientuottajuutta aidoimmillaan – yksi mies ja vene, verkot, rysät ja pieni savustin ovat kaikki mitä hän tarvitsee. Lahtosen jokaisesta liikkeestä näkee, että hän on kalastanut kauan. Lahtosen rauhallinen ja harkittu työskentelytapa sopii täydellisesti osaksi kaunista saaristoidylliä, jossa mies kokee päivittäin sinne asettamansa verkot ja rysät. Niiden paikat hän löytää ulkomuistista, sillä Turun saaristo on vuosien mittaan muodostunut hänelle toiseksi kodiksi. Hän tietää jokaisen Airiston saaren, lahden ja niemen ja tuntee naapurinsa vesillä jo pelkästään moottorien äänistä. Ravintola Gunnarin ravintolakummit pääsivät kalastajan veneeseen päiväksi mukaan.
Gunnarin ravintolakummit vierailivat Kotipellon puutarhassa Nousiaisissa maistelemassa Mimisin raikkaita versoja, yrttejä ja salaatteja, jotka ovat täynnä intensiivistä makua. Kaikki Mimis-tuotteet kasvatetaan Suomessa, kerätään ja pakataan käsin. Tuotteet ovat takuuvarmasti puhtaita ja laadukkaita, jonka kotimainen turve, puhdas vesi ja ammattimainen tuotanto takaavat. Mimis haluaa kehittää uusia makuja ja lajikkeita, jotka tuovat pysäyttäviä makuelämyksiä asiakkaille. Myös Gunnariin on suunniteltu oma salaattisekoitus.
Gunnar
Eatery & Bar
Humalistonkatu 2, Turku
13.12.2024 | Paikallisia uutisia
12.12.2024 | Paikallisia uutisia | Tiedotteet