Lähituottaja: Vähätalon tila


15.9.2021

Vähätalon tila on perhetila Liedon asemalla ja sen toiminta jatkuu jo neljännessä sukupolvessa. Maatilalla työskentelee tällä hetkellä pääsääntöisesti omistajat Santeri, Jouni ja Jari Vähätalo, mutta usein töissä on mukana muitakin perheenjäseniä.

-Sesonkeina työllistämme myös ulkopuolisia työntekijöitä. Kaikki työ tehdään omien käsien kautta, näin pyrimme varmistamaan parhaan mahdollisen laadun kaikessa tekemisessämme, kertoo neljännen polven viljelijä Santeri Vähätalo.

Perunanviljelyn lisäksi tilalla viljellään monipuolisesti eri kasveja, kuten viljaa, palko- ja öljykasveja, joiden sato menee pääosin tilalla munivien kanojen rehuksi. Ensi keväästä alkaen tilalta alkaa saada myös tankoparsaa, jonka toimittamisesta TOK:n kauppoihinkin on ollut puhetta. Tilalla toimii tilamyymälä, josta voi ostaa tilalla tuotettuja kananmunia, perunaa, tankoparsaa ja muita sesongin herkkuja.

-Kaikki peltomme sijaitsevat aivan tilan läheisyydessä, joten voimme ylpeydellä kertoa, että tuottamamme ruoka on todellista lähiruokaa! Kestävää kehitystä ja ympäristöasioita edistämme mm. monipuolisella peltojen viljelykierrolla ja tilan aurinkoenergialla, jatkaa Vähätalo.

Perunaa tilalla on viljelty sen perustamisesta lähtien. Yhteistyö Turun Osuuskaupan kanssa alkoi, kun Liedon S-market avattiin Liedon keskustaan.

-Viime vuosina olemme toimittaneet etenkin sesonkeina perunoitamme myös muutamiin muihinkin lähialueen S-marketteihin, päättää Vähätalo.