Lähituottaja: Suomisen Maito Oy


19.11.2021

Suomisen Maito Oy on Aurassa toimiva pieni yrittäjävetoinen jäätelötehdas, joka valmistaa vastuullisesti tuotettuja Jymy luomujäätelöitä, sekä matalakalorista Jymy Vapaus -jäätelösarjaa noin 10 hengen tiimillä. Vuonna 2014 syntyi ajatus jäätelöstä, jonka valmistamisessa yhtä tärkeää kuin se, mitä siihen laitetaan, on se, mitä siihen ei laiteta.

Jymy oli ensimmäinen Suomessa valmistettu luomujäätelö. Vuonna 2021 Suomisen Maito lanseerasi suomen ensimmäisen hiilinegatiivisen Taivas -jäätelösarjan. Yhteistyö TOK:n kanssa alkoi pian yrityksen 2014 tapahtuneen perustamisen jälkeen ja on jatkunut hyvänä siitä asti.

Jymy jäätelöistä löytyy sekä herkullisia vegaanisia vaihtoehtoja, että Turun ainoan luomumaitotilan, Vennan, lehmien maidosta tehtyjä täyteläisiä kermajäätelöitä. Jäätelöiden valmistusketju on lyhyt ja läpinäkyvä, mikä mahdollistaa puhtaan makunautinnon.

Suomisen Maidolle vastuullisuus on tärkeää. Jymy-jäätelöihin käytettävät raaka-aineet tulevat lähitiloilta. Valmistamisessakaan ei käytetä välikäsiä, vaan jäätelöihin tulevat lisukkeet, esimerkiksi piirakkamuru, tulee itse leivotusta piirakasta. Valmistuksessa ei käytetä väriaineita eikä kemiallisia lisäaineita ja kaikki ainesosat täyttävät tiukat laatu- ja luomukriteerit.

Myös sosiaalinen vastuu otetaan vakavasti. Kotimaassa edistetään tasa-arvoista työelämää tarjoamalla työtä paitsi tuotekehityksen huippuammattilaisille, myös ihmisille, joille työllistyminen on ollut tavallista vaikeampaa. Maailmalla sosiaalista vastuullisuutta edistetään raaka-ainevalinnoissa ja hiilikompensaatiokohteessa. Jäätelöissä käytetyn suklaan laatu varmistetaan etsimällä itse paras laatu ja vastuullinen tuottaja, vaikka maan ääristä.

www.jymy.fi