Lähituottaja: Porin Leipä Oy


27.10.2021

”Olemme leiponeet makuelämyksiä asiakkaillemme jo yli 70 vuotta. Uuneissamme paistuu herkkuja, joissa maistuvat satakuntalaiset perinteet ja tinkimätön laatu. Laadukkaiden tuotteidemme tärkein resepti ovat aina olleet hyvät raaka-aineet ja leipomoalan parhaiden ammattilaisten taidot.”

Porin Leipä on perheyritys, jonka toimintaa ohjaavat rehtiys, luotettavuus ja ennakkoluulottomuus. Niiden avulla se on saavuttanut asemansa Satakunnan johtavana päivittäistavara- ja suurkeittiötoimittajana. Porin Leivällä on maakunnan monipuolisin leipävalikoima, johon kehitetään jatkuvasti uusia tuotteita rakastettujen klassikoiden rinnalle. Ruokaleipien lisäksi yrityksessä on erikoistuttu ohuttuotteiden, kuten pitsapohjien valmistukseen sekä pakasteleivontaan.

Porin Leipä aloitti toimintansa vuonna 1947, jolloin yritys valmisti näkkileipää siviilitarpeisiin. 50-luvulla Porin Leipä kasvatti valikoimaansa tuoreiden leipomotuotteiden valmistukseen. 70-luvulla leipomossa myytiin ruisleipää hyvällä menestyksellä ja myös vehnäleivän suosio satakuntalaisissa ruokapöydissä kasvoi. Toiminta laajeni myös yrityskauppojen myötä. 80-luvulla Porin Leipä osti konditoriatoiminnastaan tunnetun Sarpi Oy:n. 90-luvulla investoitiin kuluttajien muuttuvien leipätottumusten mukaisesti uudenlaiseen tuotantoon ja laajennettiin leipomon tiloja.

2000-luvulla leipää ja leivonnaisia leivotaan neljässä vuorossa. Satakunnan lisäksi Porin Leivän tuotteita löytyy lähikaupoista Länsi- ja Etelä-Suomessa, Turun seudulla sekä Pirkanmaalla.