Lähituottaja: Pirjon Pakari


27.8.2021

Pirjon Pakari on vuonna 1985 Honkajoella perustettu lähileipomo, joka leipoo uunituoreita herkkuja jokaisen arkeen Raisiossa. Muut pakarin lähileipomot sijaitsevat Honkajoella, Kauhajoella, Seinäjoella, Nurmijärvellä, Ylivieskassa sekä Ylöjärvellä. Jokaisen leipomon lähiseutu inspiroi leipureita sekä tuotekehitystä ja raaka-ainehankinnoissa suositaan kunkin leipomon lähialueen tuottajia. Leipomon tuotteisiin kuuluvat tuoreet ruokaleivät, leivonnaiset sekä sesonkituotteet.

Aidon ja kotimaisesta viljasta leivotun leivän tunnistaa mausta. Pirjon Pakari valmistaa taikinat perinteisillä resepteillä, joissa kunnioitetaan eri maakuntien makutottumuksia. Varsinais-Suomi on inspiroinut leipomon uusinta tuotetta, Riivi-Kipparia. Se on Riivi-tuoteperheeseen kehitelty halkaistu saaristolaisleipä. Ammattitaitoiset leipurit leipovat herkulliset leivät käsityönä, joka takaa ainutlaatuisen ja herkullisen lopputuloksen. Terveellisyys näkyy leipomon tuotteissa kuidun määrässä, täysjyväviljojen käytössä ja pellavan omega-3 rasvahapoissa.

Pirjo Pakari leipoo myös Hannun 100% Gluteeniton –merkillä luontaisesti gluteenittomia leipomotuotteita. Asiakkaiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla, kun yrityksessä luodaan uusia perinteitä gluteenittomaan leivontaan. Uusimpia leipiä gluteenittomien leipien valikoimassa on rannikolle sopiva gluteeniton Viikinki –saaristolaisjälkiuunipala.

Hyvä yhteishenki on yritykselle iso voimavara ja onkin tärkeää, että työntekijät ovat tyytyväisiä ja voivat hyvin työssään. Hyvä työilmapiiri ja motivoitunut henkilökunta luo puitteet myös parhaalle leivälle. Asiakkaita halutaan palvella mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti. Tämän ajatuksen innoittamana Pirjon Pakari avasi vuonna 2017 kuluttajille verkkokaupan, jonka kautta asiakkaat voivat tilata tuotteita lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen ympäri Suomen.