Lähituottaja: MBakery


4.8.2021

MBakery on nuori ja rohkea leipomo Turun Mälikkälästä. Se syntyi halusta uudistaa leipomoalaa ja tarjota asiakkaille jotain uutta ja erilaista.

Leipomon yhteydessä toimii myös leipomomyymälä. MBakeryn tuotevalikoimaan kuuluvat artesaanileivät, värikkäät kakut, herkulliset leivokset ja koko joukko muita tuotteita. Tämän kesän uutuus on MJäätelö, jota myydään leipomon omissa toimipisteissä, eli leipomomyymälässä ja MBakeryn kahviloissa Myllyssä ja Turun kauppahallissa.

-Uskomme laadukkaisiin raaka-aineisiin ja leivomme kaikki tuotteemme käsin omassa leipomossamme. Haluamme uudistua ja kehittyä koko ajan, ja tuotteemme ovat erottuvia, laadukkaita ja herkullisia. Raaka-aineina käytämme mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita, ja ylipäätään suosimme kotimaisia raaka-aineita. Leipomossamme käytämme vihreää sähköä ja jakeluautomme käy kaasulla, kertoo yrittäjä Mikko Hietala.

MBakeryn juureen leivotun leivän valmistus vie kaksi päivää.

-Ensin herättelemme juuren, sitten leivomme leipätaikinan. Leivät saavat kohota yön yli, ja ne paistetaan seuraavana aamuna. Leipomosta ne lähtevät kauppoihin uunituoreena aamuvarhaisella. Saat siis samana aamuna paistettua leipää, kun valitset MBakeryn herkullisen merisuolaleivän, levainin tai kvintetin, kuvailee Mikko.

Turun Osuuskauppa on MBakeryn kaikkein pitkäaikaisin kumppani – se oli juuri perustetun leipomon ensimmäinen asiakas.

-Tätä meille tärkeää ja arvokasta yhteisyötä on siis jatkunut jo melkein yhdeksän vuoden ajan, ja tällä tiellä on hyvä jatkaa! Herkullisten juurileipien lisäksi TOK:n kauppojen valikoimista löytyy myös MBakeryn ihania, värikkäitä kakkuja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin, päättää Mikko.

MBakerylla on leipomomyymälän lisäksi kaksi kahvilaa, toinen on Piece of Cake Turun Kauppahallissa ja toinen Take the Cake Kauppakeskus Myllyssä, Raisiossa. MBakery osallistui suosittuun Suomen paras leipomo -ohjelmaan ja kilpailuun vuonna 2015 – ja voitti koko kisan.