Lähituottaja: Martin Kala Oy


17.2.2021

Martin Kala Oy on palveleva kalatukkuliike Turun Runosmäessä ja se on toiminut jo yli 60 vuoden ajan.

Silakan ja suomukalojen fileointi muodostaa yrityksen pääasiallisen tuotantotoiminnan. Lisäksi yritys valmistaa lipeäkalaa joulusesonkiin. Turun toimipisteessä työskentelee noin 25 henkeä.

-Olemme vastuullinen kala-alan toimija. Yrityksen saamat MSC- ja ASC- sertifikaatit painottavat sekä ekologista että sosiaalista kestävyyttä. Lisäksi yrityksessä etsitään jatkuvasti uusia tapoja kehittää toimintaa ympäristön näkökulmasta. MSC-tarkoittaa vastuullisesti pyydettyä kalaa ja ASC-vastuullisesti kasvatettua kalaa. Kaikki myymämme silakka on MSC-sertifioitua, kertoo tehdaspäällikkö Jari Multanen.

Raaka-aineet yrityksen tuotantoon pyydetään Selkämereltä ja Saaristomereltä ja tuotteiden fileointi tapahtuu Runosmäessä. Valmiit tuoreet tuotteet kuljetetaan Martin Kalan omalla jakelulla TOK:n myymälöihin Turun alueella.

Yhteistyö TOK:n kanssa on alkanut jo 1950-luvulla. Tuolloin Martin Kalasta myytiin kokonaista silakkaa ja suomukaloja maakuntaosuuskauppoihin. Tukkukauppaa TOK:n kalaosaston kanssa on tehty sen alkuajoista asti. Yhteistyö vähittäiskaupan osalta alkoi 1980-luvulla.