Lähituottaja: Mannerjärven Puutarha Oy


7.4.2021

Mannerjärven Puutarha Oy sijaitsee Maskussa. Puutarhan historia ulottuu 1950-luvulle, jolloin tilalle rakennettiin pieni kasvihuone navetan taakse. Vuonna 1959 aloitettiin kasvihuoneviljely, jolloin harrastus muuttui ammatiksi. Tällä hetkellä yrityksen pinta-ala on jo 4500 neliötä ja se työllistää sesonkiaikoina seitsemän työntekijää yrittäjän lisäksi.

-Yritys on erikoistunut eriväristen ja -kokoisten tomaattien viljelyyn kasvihuoneissa. Keräämme tomaatit kaksi kertaa viikossa punaisina, jolloin maku on parhaimmillaan. Tilallamme ei ole talviviljelyä, kertoo yrittäjä Timo Mannerjärvi.

Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys otetaan huomioon yrityksen toiminnassa.

-Emme käytä kemiallisia torjunta-aineita. Tomaattien pölytyksen hoitavat kimalaiset, ja tuholaisten torjunnassa käytämme ainoastaan biologista torjuntaa. Kasvihuoneemme lämpiävät kotimaisella puupelletillä ja näin olemme osaltamme pienentämässä yrityksen hiilijalanjälkeä. Pakkauksissa olemme siirtyneet osittain kartonkirasioihin ja muovirasiamme ovat kierrätettäviä, Mannerjärvi jatkaa.

Mannerjärven Puutarha Oy on auditoitu, sillä on Kotimaiset Kasvikset ry:n myöntämä sirkkalehtimerkki, joka takaa tuotteiden kotimaisuuden.

Tila ostaa valmiit taimet taimikasvattajalta Korsnäsistä ja ne istutetaan helmi/maaliskuun vaihteessa. Ensimmäiset miniluumutomaatit kypsyvät huhtikuussa ja satoa kerätään lokakuun lopulle saakka

-Emme viljele talvella suurten sähkö-ja lämmityskustannusten takia, Mannerjärvi toteaa.

Yhteistyö TOK:n kanssa alkoi yli 20 vuotta sitten, jolloin tehtiin ensimmäiset toimitukset Naantalin S-market Merituuleen. Asiakkaina on tällä hetkellä 16 S-ryhmän kauppaa.

-Kuljetamme tomaatit itse suoraan kauppoihin ilman välikäsiä. Näin taataan tuoreus ja säilyvyys, Mannerjärvi hymyilee.