Lähituottaja: Lerøy Finland


2.6.2021

Raisiossa Ohitustien kupeessa sijaitseva, reilut 40 ihmistä työllistävä Lerøy Finland on toimittanut tuoreita kalatuotteita TOK:n kaupoille jo yli vuosikymmenen ajan. Nimestään huolimatta täysin suomalainen yritys on norjalaisen kalajätin Lerøy Seafood Groupin tytäryritys. Lerøy Seafood Groupin tarina alkoi vuonna 1899, kun kalastaja-viljelijä Ole Mikkel Lerøen alkoi kaupata elävää kalaa Bergenin kalamarkkinoilla. Lerøy Finlandin edeltäjä Jokisen Eväät perustettiin vuonna 1991, ja osaksi norjalaiskonsernia yritys liitettiin vuonna 2011.

Tänä päivänä Lerøyn tuoterepertuaariin kuuluu helppoja, herkullisia kalatuotteita joka tarpeeseen. Ruodottomat, sopivan kokoisiksi paloiksi leikatut rasiapakatut kalatuotteet helpottavat ruoanlaittoa ja pienentävät ruokahävikkiä. Sushia valmistetaan Raisiossa päivittäin tarkoin valikoiduista raaka-aineista, japanilaisia perinteitä kunnioittaen. Näiden lisäksi yritys toimittaa kauppoihin laadukkaita kylmäsavu- ja graavituotteita sekä tuoretta kalaa palvelutiskiin.

Vastuullisuus on Lerøylle tärkeä asia. Tähän pyritään esimerkiksi lisäämällä ASC- ja MSC-sertifioitujen raaka-aineiden osuutta tuotteissa ja etsimällä ympäristön kannalta vastuullisempia pakkausratkaisuja. Kuluttajille halutaan taata paras mahdollinen tuotteiden laatu. Suurin osa raaka-aineista tulee konsernin omasta arvoketjusta ja ne ovat siksi turvallisia ja sataprosenttisen jäljitettäviä. Tuotteita myös valvotaan tarkasti tuotantoprosessin eri vaiheissa. Lerøy Finlandille on myönnetty FSSC 22000-, MSC- ja ASC-sertifikaatit.