Lähituottaja: Leipomo Streetbaker Oy


1.7.2021

Leipomo Streetbaker Oy on turkulainen pienleipomo, joka valmistaa perinteisiä käsin leivottavia leipomotuotteita. Tuotannosta pitää huolta yrittäjäpari Leena ja Kari Nilsson. Leipomon yhteistyö Turun Osuuskaupan kanssa on alkanut vuonna 2017. Yritys leipoo lähialueen jälleenmyyjille kahvi-ja ruokaleipiä.

-Meillä on leipomoalan osaamista aina 1970 -luvulta saakka. Matka ranskanleivästä chabatta -leipiin on siis kestänyt jo 50 vuotta. Pääasiassa tuotteitamme ovat erilaiset ruokaleivät, juurileivät, sämpylät, pasteijat ja patongit. Kahvileivissä kranssijuhlapitkomme on tuttu seuralainen kahville, kertoo yrittäjäpari Leena ja Kari Nilsson.

Leipomon päivittäin vaihtuva kahvileipävalikoima tarjoaa makunautinnon viikon jokaiselle päivälle.

-Perinteitä kunnioittaen reseptimme ovat voihin ja maitoon leivottuja. Käsin leivonta menetelmänä luo tekijälle ja tuotteelle yhteistyön, josta syntyy syvyyksiä tuotteen rakenteelle ja maulle, kuvailee Kari Nilsson.

Kardemumma maistuu ja rusinoitakin on niin, että molemmilla silmillä on katseltavaa. Pitkät taikinalevot ruokaleipäleivonnassa saavat aikaan aromien syntymisen. Kypsennyksessä, eli paistossa, nämä maut tiivistyvät kuoren osiin ja niistä pääsee nauttimaan tiivistetyssä muodossa. Näin on syntynyt aromikkaita makuja perinteisillä menetelmillä ja aidoilla raaka-aineilla jo vuosien ajan.