Lähituottaja: Leipomo Rosten Oy


16.6.2021

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka vaalii pitkiä perinteitä tuoreen hyvän makuisen leivän valmistuksessa. Rostenilla on leivottu leipää ja leivonnaisia jo yli kahdeksankymmenen vuoden ajan. Leipomo Rosten Oy on osa Leipomo Rosten -konsernia, johon kuuluvat myös Pekan Leipä Oy:n kolme leipomoa Heinolassa sekä toinen tuotantoyksikkö Turussa. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 28 miljoonaa ja se työllistää noin 220 alan ammattilaista. Yhteistyötä TOK:n kanssa yritys on tehnyt jo vuosikymmenten ajan.

Rostenin tuotteet tunnetaan hyvästä maustaan sekä luonnonmukaisesta, säilöntäaineettomasta leivontatavastaan. Kaikki ruistuotteet leivotaan ruistaikinajuureen ja vaaleat leivät vehnätaikinajuureen. Taikinajuuri antaa leivälle luontaisella tavalla makua, säilyvyyttä ja leikattavuutta. Rostenin laajaan tuoterepertuaariin kuuluu mm. suositut Crusta-leivät, Jurmon saaristolaisleivät sekä suuren suosion saavuttaneet kotimaisesta viljasta leivotut siemennäkkileivät.

Tuotteiden valmistuksessa pyritään hyödyntämään pääosin kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Tuotepakkauksiin pyritään valitsemaan materiaaleja, jotka ovat täysin kierrätettäviä. Keskeinen osa yrityksen ympäristöajattelua on tehokas hävikin hallinta sekä jätteiden asianmukainen kierrättäminen ja hyötykäyttö. 90 % jätteistä päätyy kierrätykseen ja 100 % jätteistä käytetään hyödyksi.

Leipomo Rostenin menestyksen salaisuus on pitkälti taitavien leipureiden kädentaitojen ja leipomismenetelmien ansiota. Leipää ja leivonnaisia leivotaan rakkaudella, perinteitä kunnioittaen. Viime aikoina toimintaa on laajennettu uusille liiketoiminta-alueille. Perinteisen tuoreleivonnan lisäksi yritys toimittaa kasvavassa määrin leipomopakasteita kaupan paistopisteisiin ja HORECA-sektorille sekä luomutuotteita ja Siemenrapeat-näkkäreitä vientiin.

Leipomo Rosten osallistuu aktiivisesti Operaatio Ruokakassi ry:n toimintaan tarjoamalla ruoka-apua vähävaraisille.