Lähituottaja: Kuninkaantien Panimo


11.11.2021

Kuninkaantien Panimo valmistaa paikallisista raaka-aineista, lähellä tuotettua ja ainoastaan humalalla maustettua tuoretta olutta Piikkiössä, Kaarinassa. Laadun ja korkealuokkaisten oluiden takeena on panimomestari Niko Hurskainen.

Kotimaisen oluen valmistuksen ja kehittämisen saralla tunnetuksi tulleen Hurskaisen osaaminen sekä luovuus näkyy ja maistuu Kuninkaantien Panimon tuotteissa.

-Panimon oluet ovat laadukkaita, pitkään kypsytettyjä käsityöläisoluita, jotka sopivat erinomaisesti nautiskeluun, seurusteluun ja ruokajuomiksi niin arkeen kuin juhlaankin. Oluet tuotetaan ja jalostetaan rakkaudella, osakkaiden talkoovoimin, ainoastaan humalalla maustaen, kuvailee Hurskainen.

Kuninkaantien panimon ensimmäinen tuote oli perinteisiä tsekkiläistyylejä kunnioittava raikas ja kevyt Pilsner Tuorlan Tähti. Toisena valikoimaan tulleen Tuorlan Tumman (saksalaistyylinen tumma lager) inspiraatio tulee 1400-luvulta Kuusiston Piispanlinnan pidoissa nautitusta oluesta. Nykyään panimolla on jo viisi olutta valikoimassaan.

Panimolta on mahdollista saada olutta myös omalla etiketillä. Asiakas voi valita pullotettavan oluen panimon omista oluista. Omalla etiketillä varustettu olut on loistava idea esimerkiksi lahjaksi. Jouluksi panimo tuottaa myös jouluolutta nimeltään Tuorlan JOULU Taival, mikä on joulupöytään sopiva tumma amerikkalaistyyppinen lager.

 

www.kuninkaantienpanimo.fi, @kuninkaantienpanimo